Τελευταίες Ειδήσεις

Την διαβεβαίωση πως οι πρώτες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες έδωσε μέσα από το Star ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός.


Μπορεί οι γιατροί να γύρισαν την πλάτη στο σύστημα που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση ωστόσο ο κ. Βαρδαρός ξεκαθάρισε πως το υπουργείο υγείας συνεχίζει κανονικά τον σχεδιασμό των ΤΟΜΥ.


Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την στελέχωση των 239 Τοπικών Ομάδων Υγείας ανέρχονται στις 22.678 ωστόσο η πλειοψηφία που εκδήλωσε ενδιαφέρον, δεν είναι γιατροί, αλλά νοσηλευτές και διοικητικό - οικονομικό προσωπικό.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Βαρδαρός στο κεντρικό δελτίο του Star εκδήλωσε ενδιαφέρον ένας σημαντικός αριθμός γιατρών, κυρίως όμως στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά όχι δυστυχώς στην περιφέρεια και στα νησιά.


Ο κ. Βαρδαρός μίλησε ανοιχτά για πόλεμο από τους ιατρικούς συλλόγους και διέψευσε πως η αμοιβή των γιατρών ανέρχεται στα 3 ευρώ τον ασθενή.

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.