Τελευταίες Ειδήσεις

 

sylipsiΣτοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 48 άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από 1.150 άτομα και περισσότερα από 850 οχήματα, προσήχθησαν 86 άτομα και βεβαιώθηκαν 215 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

 Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (08-08-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.183) άτομα, εκ των οποίων (925) ημεδαποί και (258) αλλοδαποί, καθώς και (887) οχήματα.

Προσήχθησαν: (86) άτομα, εκ των οποίων (61) ημεδαποί και (25) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (48) άτομα, εκ των οποίων (34) ημεδαποί και (14) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(1) ημεδαπός, για διάπραξη κλοπής.
(3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για απόπειρες κλοπών.
(2) ημεδαποί & (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(7) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(9) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(5) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(3) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.
(3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπή, για επαιτεία.
(4) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

Προϊόντα κλοπής.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (244) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(215) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (43) για υπερβολική ταχύτητα, (8) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (8) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (149) λοιπές παραβάσεις.}
(7) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(8) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(5) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(9) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.