Τελευταίες Ειδήσεις

Την διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας για τους κτηνοτρόφους θα επαναπροκυρηχθεί έδωσε μέσα από το δελτίο του Star ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.


Η πρόσκληση του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους αγρότες και υποβλήθηκαν συνολικά 64.016 αιτήσεις με αιτούμενο προϋπολογισμό που ξεπέρασε το 1,5 δις ευρώ.


Το υπουργείο αποφάσισε λοιπόν την ένταξη όσων πληρούν το κριτήριο του να έχουν ποσοστό της εκμετάλλευσής τους σε περιοχές NATURA- το ποσό που θα διατεθεί θα είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ- και την εκ νέου προκήρυξη του Μέτρου. Το διαθέσιμο ποσό για την νέα προκήρυξη θα είναι στα επίπεδα των 400 εκατ. ευρώ και τα κριτήρια ένταξης θα επαναπροσδιοριστούν.


Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση των αγροτών αλλά και της αντιπολίτευσης.


Ο υφυπουργός Γιάννης Τσιρώνης μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα του Star αρνήθηκε τα περί κόφτη και ξεκαθάρισε πως το κριτήριο Natura υπήρχε από την αρχή.


Διαβεβαίωσε επίσης πως κανείς από τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους δεν θα αποκλειστεί.


Η επιδότηση μέσω του προγράμματος των βιολογικών αλλά και η συνδεδεµένη ενίσχυση έστρεψε πολλούς αγρότες στην καλλιέργεια της μηδικής .
Αρκετοί μάλιστα άφησαν την βαμβακοκαλλιέργεια για να στραφούν στο τριφύλλι και οι εκτάσεις υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.


«Μόνο οι έμποροι και τα καράβια θα ευνοηθούν» εξηγεί στο Star o αγρότης Γιάννης Βάγγος και όχι οι κτηνοτρόφοι.Αιτία αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης –ισχυρίζεται- ο τρόπος που χειρίσθηκε η κυβέρνηση το πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας.

 

 

{media id=17573,layout=solo}

Σχόλια (0)

Βαθμολογήθηκε 0 από 5 αστέρια βασισμένο σε 0 ψήφους
Δεν έχουν δημοσιευτεί σχόλια ακόμη

Αφήστε τα σχόλια σας

Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.