fbpx
MENU
MENU
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STARSPORTS.GR
εμβολιασμό

Εμπλοκή στον εμβολιασμό υγειονομικών στα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ (video)

Προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα οι αναβολές στον εμβολιασμό σε διάφορες χώρες, καθώς η ανθρωπότητα ελπίζει σε αυτούς για να απαλλαγεί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Από τις πρώτες χώρες που άλλαξαν εμβολιαστική στρατηγική ήταν η Βρετανία, με την κυβέρνηση να δίνει την εντολή να δοθεί έμφαση στην μαζική χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό, αντί για την δεύτερη σε όσους ήδη το έχουν κάνει, γιατί οι δόσεις δεν επαρκούσαν.

Πληροφορίες για αναβολή των εμβολιασμών έρχονται και από τη Γερμανία, ιδίως μετά τις καθυστερήσεις της BioNTech, ενώ οι ΗΠΑ φαίνεται να απέτυχαν στην στρατηγική τους, καθώς ανακοίνωσαν σχεδόν... 17 εκατομμύρια λιγότερους εμβολιασμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, της start-up που συνεργάζεται με τη Pfizer για την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν κενά στις παραδόσεις μέχρι να αρχίσουν να διανέμονται και άλλα εμβόλια.

Η γερμανική startup κέρδισε την κούρσα του εμβολίου, καθώς το δικό της ήταν το πρώτο που έλαβε έγκριση για χρήση, όμως παρατηρούνται καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων στην ΕΕ, οι οποίες οφείλονται μεταξύ άλλων στη σχετικά μικρή παραγγελία που έχουν κάνει οι Βρυξέλλες και την καθυστέρηση στην έγκριση άλλων εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Το εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία Moderna αναμένεται να λάβει την έγκριση στις 6 Ιανουαρίου.

Σοβαρή εμπλοκή στο θέμα του εμβολιασμού φαίνεται να έχει προκύψει και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών από την ερχόμενη Δεύτερα αναβάλλονται για όλη την εβδομάδα.

Χαρακτηριστική είναι και η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει ….

«Αργά χθες το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα. Αφού ήταν έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού των συναδέλφων για να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή. Προφανώς λοιπόν υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Προκλήθηκε αναστάτωση στους εργαζόμενους των εν λόγω νοσοκομείων» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Απάντηση σε δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως o εμβολιασμός των υγειονομικών στο νοσοκομείο του Βόλου αναβλήθηκε, έδωσε με ανακοίνωσή του ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: πως τα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού.

«Ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα (9) Νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί διεξάγονται ομαλά.

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού. Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς».

Δείτε πως σχολιάζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Χρήστος Γεωργίου το θέμα που έχει προκύψει με την αναβολή των εμβολιασμών: 

Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις του tvstar.gr

Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας μέσα από το digitalstar.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

LATEST

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΤΟ WEB TV

Slider
Slider
Slider

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Slider
Slider
Slider

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Slider