Τελευταίες Ειδήσεις

ethnosyneleusiΝέοι καιροί, νέα ήθη. Νεοεκλεγείς βουλευτής του κόμματος En Marche του Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη από τον πρώτο γύρο και έγινε ο πρώτος που εισήλθε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Η αντίδρασή του; «Είναι όπως στην τηλεόραση!»

Ο 43χρονος Σιλβέν Μεγιάρ είπε σε δημοσιογράφους: «Είναι όπως στην τηλεόραση, αν και φαίνεται λίγο μικρότερο». Δεν έκρυψε, μάλιστα, τον θαυμασμό του για το κτίριο.

Μαζί του είχε έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα. Στο εσωτερικό του βρίσκονταν ένας χάρτης της Εθνοσυνέλευσης, οδηγίες για την ακριβή τοποθεσία του μπαρ και τις ώρες λειτουργίες του κομμωτηρίου. Επιπλέον, μια κορδέλα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας κι ένα αντίγραφο του Συντάγματος της χώρας.

Ο Μεγιάρ δεν θα είναι ο μοναδικός «πρωτάρης» στην Εθνοσυνέλευση των 577 εδρών. Η υπόσχεση του Γάλλου προέδρου να ανανεώσει την πολιτική σκηνή της χώρας βασίζεται στη δέσμευσή του ότι οι μισοί από τους υποψηφίους του θα ήταν νεοεισερχόμενοι στην πολιτική, κάτι το σπάνιο σε μια χώρα όπου παραδοσιακά οι θητείες στον πολιτικό στίβο διαρκούν χρόνια.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το μόλις ενός έτους κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν θα εξασφαλίσει τη συντριπτική πλειοψηφία, ενδεχομένως τα τρία τέταρτα των εδρών της Κάτω Βουλής.

«Θα χρειαστώ λίγο χρόνο ώστε να το συνηθίσω» τόνισε ο Μεγιάρ, ο οποίος διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος σε διαμέρισμα του Παρισιού το 2014. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ελπίζει να διδαχθεί πράγματα από την εμπειρία των βετεράνων του κόμματός του.

«Θα είναι σαν μεγαλύτεροι αδελφοί, θα μας βοηθήσουν» σημείωσε ο 43χρονος βουλευτής.

Αξιωματούχοι στους κόλπους του κόμματος του Μακρόν αναγνωρίζουν ότι το να επιτευχθεί η πειθαρχία εντός ενός κόμματος με τόσους πολλούς «αρχάριους» αποτελεί από μόνο του μια πρόκληση, ενώ σχεδιάζουν να παραδώσουν επιμορφωτικά σεμινάρια ενόψει της έναρξης των εργασιών της Εθνοσυνέλευσης την 27η Ιουνίου.

«Θα είναι σαν επαγγελματικό σεμινάριο» τόνισε ο Μεγιάρ.

Ο ίδιος είπε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται μια ημέρα κάθε εβδομάδα στην εταιρεία διανομής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, στην οποία είναι συνιδρυτής και την οποία διευθύνει, έχοντας στόχο ο κύκλος εργασιών του να ανέλθει στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό θα με κρατήσει προσγειωμένο στο έδαφος, προκειμένου να συνεχίσω να πληρώνω τους εργαζόμενούς μου, να καταβάλλω μισθούς, να βρίσκομαι σε επαφή με τους πελάτες... είναι σημαντικό» είπε ο βουλευτής του κόμματος του επικεφαλής του γαλλικού κράτους κι ενώ εργαζόμενοι του κοινοβουλίου τον ακολουθούσαν κατά πόδας για να υπογράψει σχετικά έντυπα.

πηγή: in.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.