fbpx
MENU
MENU
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STARSPORTS.GR

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια, που διοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζεται, για τέταρτη φορά, και τη φετινή σχολική χρονιά.


Με πέντε Έλληνες πεζογράφους, διαλεγμένους από τη σοδιά της χρονιάς που φεύγει,προτείνοντας βιβλία για τις γιορτές.

Η επιλογή δείχνει πόσο πλούσια και πολυθεματική συνεχίζει να είναι η σύγχρονη ελληνική πεζογραφία, που κόντρα σε ποικίλες δυσκολίες, παραμένει άκρως παραγωγική και γόνιμη, συνομιλώντας διακριτικά με τους διεθνείς (Ευρωπαίους και άλλους) εταίρους της.


Σε αυτό το πλαίσιο, έντονη είναι η συζήτηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και την προσπάθεια αποκατάστασης της διά ζώσης εκπαίδευσης με την έλευση του 2021.


Πέντε ξένα μυθιστορήματα για την περίοδο των Χριστουγέννων, επιλεγμένα από μεταφράσεις οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.

Με την παρατήρηση πως η εκδοτική παραγωγή συνεχίστηκε περίπου απρόσκοπτα από την εποχή που τελείωσε η προηγούμενη καραντίνα μέχρι και τις ημέρες μας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ προτείνει πέντε ξένα μυθιστορήματα για την περίοδο των Χριστουγέννων, επιλεγμένα από μεταφράσεις οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.


παρέμβαση του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου

Μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, κατά την συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων του σχεδίου Νόμου με τίτλο «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης…» του Υπουργείου Παιδείας, τόσο η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως, όσο και η Υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη, με νομοτεχνική Βελτίωση, που κατέθεσαν στην Βουλή, αποσοβούν κάθε κίνδυνο για την λειτουργία του ΙΕΚ Καρπενησίου.


Μια νέα σειρά podcasts ξεκινά για την ζωή μεγάλων επιστημόνων

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζουν μια νέα σειρά εκπομπών podcasts για τη ζωή και το έργο μεγάλων επιστημόνων, με γενικό τίτλο «Επιστήμονες που εύρηκαν για την ανθρωπότητα».

Οι μεταδόσεις podcasts δημιουργούνται σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Μέσα από αυτή την αφηγηματική εμπειρία, γονείς και παιδιά μπορούν ανά πάσα στιγμή, ελεύθερα, να ακούσουν τις ιστορίες των ανθρώπων που άλλαξαν ή όρισαν τον δρόμο της επιστήμης. Με τον τρόπο αυτό, μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύονται και ενημερώνονται, όπου και όποτε επιθυμούν, από τον υπολογιστή ή από κινητή συσκευή.

Το πρώτο επεισόδιο των επιστημονικά τεκμηριωμένων podcasts έχει θέμα τη ζωή του Αρχιμήδη, μίας από τις μεγαλύτερες μεγαλοφυίες της αρχαιότητας, που έμελλε να καθορίσει βασικές αρχές στα μαθηματικά και τη μηχανική. Θα ακολουθήσουν βιογραφίες και άλλων μεγάλων επιστημόνων όπως ο Ερατοσθένης, ο Αρίσταρχος, ο Κοπέρνικος, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, η Υπατία, ο Γαλιλαίος, η Ελίζαμπεθ Μπλάκγουελ κ.ά.

Μπορεί κανείς να απολαύσει την αφηγηματική εμπειρία των επεισοδίων στις παρακάτω ιστοσελίδες, με δωρεάν ακρόαση:

   https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/online-draseis/podcast-series/

   https://open.spotify.com/show/5Al7d2BOaCl7kMmMlN3Yxv

   https://www.piop.gr/el/anakoinoseis/vivliothiki-paramythophono-2020.aspx

   https://paramythofono.blogspot.com/p/blog-page_4.html

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


LILAMALIA800

«Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά» είναι ο τίτλος του τρίτου παιδικού βιβλίου της Mαρίας Δουρίδα-Μηταράκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Once Upon a Book και είναι μια ιστορία για την αγάπη, τη φιλία και την ελπίδα, καθώς και για όσους φεύγουν ξαφνικά από κοντά μας, αφήνοντας, παρόλα αυτά, παντοτινά το αποτύπωμά τους στον νου και την καρδιά μας.


diagonismoi kai paidia

Η καραντίνα που επιβλήθηκε τους πρώτους μήνες του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αποδεικνύεται σε ορισμένες περιπτώσεις μια περίοδος έμπνευσης και δημιουργίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα κερδίζοντας διακρίσεις και αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες.

LATEST

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΤΟ WEB TV

Slider
Slider
Slider

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Slider
Slider
Slider

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Slider