Τελευταίες Ειδήσεις

AP 17289532346007Εν αναμονή παραιτήσεων και γενικότερων αποχωρήσεων, βρίσκεται το βρετανικό Κοινοβούλιο, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και αφορά μέλη κομμάτων που προέβησαν σε ανάρμοστες συμπεριφορές προς εργαζόμενες στο Westminster.

Άπαξ και έγινε η πρώτη καταγγελία (ναι, με αφορμή το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Harvey Weistein), άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως έχουν φτάσει στα 36 τα ονόματα της “λίστας ντροπής” που συνθέτει μυστικά το Συντηρητικού Κόμματος. Δηλαδή, το 11% των βουλευτών των Tories.

Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν εκπρόσωποι του λαού “που δεν μπορούν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά από τις γυναίκες του Κοινοβουλίου, στα πάρτι”, άλλοι που “είναι τοξικοί και πολύ ανάρμοστοι με τις γυναίκες”, ένας Υπουργός που ομολόγησε ότι έχει σχέση με ερευνήτρια, ένας άλλος που παραδέχθηκε πως έχει πληρώσει γυναίκα, για να μη μιλήσει και ένας πρώην Υπουργός που κάλεσε τη γραμματέα του “να νιώσεις το μέγεθος του μορίου μου”.

Σύμφωνα με το Guido Fawkes (ανήκει στον blogger Paul de Laire Staines και έχει χαρακτηριστεί από την Daily Telegraph ως "ένα από τα κορυφαία πολιτικά blogsites της Βρετανίας) στη “λίστα της ντροπής” καταγράφονται όλες οι λεπτομέρειες, με την Theresa May να είναι αποφασισμένη να απομακρύνει όσους αποδειχθούν ένοχοι. Έχει ζητήσει και αυστηρές πειθαρχικές διαδικασίες.
Μια μικρή διευκρίνιση.

Για να βεβαιωθούμε πως είμαστε όλοι συντονισμένοι στην ίδια συχνότητα, να ενημερώσουμε -σε περίπτωση που δεν είστε ενήμεροι- ή να θυμίσουμε -αν δεν γνωρίζετε- πως ένας Tory πιστεύει στην πολιτική φιλοσοφία (Toryism) που είναι βασισμένη στη βρετανική έκδοση της παραδοσιοκρατίας και του συντηρητισμού, μαζί και της ανωτερότητας της κοινωνικής σειράς, όπως έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια.

Είναι υπέρ της μοναρχίας και συνήθως ανήκουν στην Υψηλή Εκκλησιαστική Αγγλικανική θρησκευτική κληρονομιά. Οι πραγματικοί οπαδοί (Tories) αναφέρονται ως Ύπατοι Συντηρητικοί, με τις παραδοσιακές συντηρητικές αξίες να διαφέρουν από εκείνες των πιο φιλελεύθερων και κοσμοπολιτικών μερών του Συντηρητικού κόμματος. Ναι, μπορείς να πεις πως γίνεται ένας χαμός στα εντός του κόμματος. Αλλά ας πάμε στο θέμα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.