Τελευταίες Ειδήσεις

Μια οικογένεια Ελλήνων βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες μετά την επίθεση στην Βαρκελώνη.

Η γραμματέας του πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, Θεώνη Ζησιμοπούλου, σε επικοινωνία που είχε με την κρατική τηλεόραση, δήλωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται και μια τετραμελής ελληνική οικογένεια.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται τρία από τα τέσσερα μέλη, η μητέρα και τα δυο παιδιά, εκ των οποίων πιο σοβαρή κατάσταση κρίνεται αυτή της μητέρας.

«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» είπε η κ. Ζησιμοπούλου και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών.

«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Έλληνα προξένου.

Σύμφωνα με την κ. Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε.

Αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών με επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για μια τραυματία ελληνίδα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προ ολίγου στη Βαρκελώνη.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης.

thetoc

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.