STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

astunomia 1

Μεγάλη επιτυχία είχε το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας με την άριστη οργάνωση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Φθιώτιδας, που έγινε στα Καμένα Βούρλα και υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη,

Κεντρικός ομιλητήςτου Συνεδρίου ήταν ο επικ. καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην υπουργός και τ. βουλευτής Ροδόπης δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με θέμα: «Θράκη: το επόμενο βήμα...

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τις τοπικές αρχές της Αυτοδιοίκησης, ο βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην υπουργός Χρ. Σταϊκούρας καθώς και εκατοντάδες εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΑ από όλους τους Νομούς της Ελλάδας.

Στο τέλος της εκδήλωσης το προεδρείο της ΠΟΑΣΑ βράβευσε τον Θρακιώτη πολιτικό για τους αγώνες του για τη Θράκη αλλά και για τη διαχρονική στήριξη του στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και την ΠΟΑΣΑ. Ο Ε. Στυλιανίδης ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική για την προσφορά τους στην ακριτική μας περιοχή.

Μαζί με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη βραβεύτηκαν ο νυν αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσουβάλας, ο πρώην Στρατηγός κ. Σύρος για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που έπεσαν θύματα τρομοκρατίας καθώς και βετεράνοι αστυνομικοί για το έργο που προσέφεραν.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Φθιώτιδας κύριος Κατσαμάς Νικόλαος στην έναρξη του Συνεδρίου στον χαιρετισμό του ανέφερε και τα εξής:

Για μένα ευχαριστώ είναι η ευκαιρία που μου δώσανε και η εμπιστοσύνη που μου δείξατε και αυτό οφείλετε στην παρουσία σας εδώ σε αυτόν τον ιερό τόπο.

Τηρώντας την Ελληνική Παράδοση, σας καλωσορίζω και εγώ με την σειρά μου στις εργασίες του 19ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, μιας σύγχρονης Αμφικτυονίας, εδώ στην πανέμορφη Πόλη των Καμένων Βούρλων, στον τόπο όπου έχει γραφτεί το μεγάλο Ιστορικό τρίγωνο της Ιστορίας Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος.

Κύριε Αρχηγέ, πριν μια εβδομάδα Τιμήσατε μια κατηγορία λειτουργών που με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης συνέβαλαν αποφασιστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και πρόσφεραν απλόχερα τις γνώσεις τους, το χρόνο τους και σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο τους το αίμα, προκειμένου να επικρατήσουν στη κοινωνία μας αξίες όπως η δημοκρατία, η ισότητα, η δικαιοσύνη και η κοινωνική ειρήνη. Η γιορτή αυτή σηματοδοτεί τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων, διαμορφώνει σχέσεις εξάρτησης και αμοιβαίας κατανόησης και ταυτόχρονα υποδηλώνει τη θέληση όλων μας να κρατήσουμε ενωμένη την αστυνομική οικογένεια. Οι απόστρατοι συνάδελφοι είμαστε πρεσβευτές του έργου των εν ενεργεία. Αποτελούμε ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας και επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και υπευθυνότητας συμμετέχουμε σε κάθε δραστηριότητα κοινωνικού, πολιτιστικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

Επιδιώκουμε στις διαμορφωθείσες συνθήκες ο Σύνδεσμός μας να δώσει κίνητρα για την ενεργό συμμετοχή των Συναδέλφων σε Κοινωνικές Πολιτιστικές, Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Να κινητοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους Αστυνομικούς εν Ενέργεια και εν Αποστρατεία για πολύπλευρη και πολυεπίπεδη συνδρομή στο Κοινωνικό Σύνολο και την Ένστολη Κοινωνία ειδικότερα, συμβάλλοντας στην καθιέρωση Αξιών Αλληλεγγύης, Αδελφοσύνης, Φιλίας, Ανεκτικότητας και διάδοσης του Πανανθρώπινου Ελληνικού Πολιτισμού.

Ο Σύνδεσμός μας έχει αποδειχθεί ότι είναι το καταλληλότερο όχημα που θα μας οδηγήσει στον στόχο μας, κι ευελπιστούμε ότι με τις σχέσεις που ήδη έχουν αναπτυχθεί να πετύχουμε από κοινού τις επιδιώξεις μας, όχι μόνο στον Αστυνομικό τομέα αλλά στον Κοινωνικό και Πολιτιστικό και αυτό θα προβεί σε όφελός μας σε Τοπικό επίπεδο αλλά και σε Εθνικό, και μας βρίσκει όλους εδώ έτοιμους να προχωρήσουμε από κοινού και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, και να επεξεργαστούμε ένα σχέδιο δράσης ενισχύοντας την εθελοντική μας προσφορά στον συνάδελφο και γενικά στον συνάνθρωπό μας.

Κάνω έκκληση προς όλους τους Συναδέλφους Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας, ανά την περιφέρεια, να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα του Συνδέσμου μας και της Π.Ο.Α.Σ.Α., της μοναδικής και αντιπροσωπευτικότερης δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, δίνοντάς της επιπλέον δύναμη να συνεχίσει τον δύσκολο και ανηφορικό της δρόμο, Μπροστά στα προβλήματα που μας ενώνουν.Δεν χωρούν διαχωριστικές γραμμές, εγωισμοί και προσωπικοί υπολογισμοί.

Οι αγώνες μας δεν σταματάνε εδώ.

Σας διαβεβαιώνω ότι, πάντοτε θα είμαστε ως ενεργά και πολύτιμα μέλη της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας, καθόσον αποτελούμε τους διαχρονικούς στυλοβάτες και πυλώνες που καθημερινά με την εμπειρία μας θα σας προσδίδουμε δύναμη στο δύσκολο δρόμο που διανύουμε.

Μήνυμα μας είναι ο εθελοντισμός με κοινό στόχο την εγγύηση περιβάλλοντος ασφάλειας των πολιτών, καθ΄ όσον πιστεύουμε ότι δεν είμαστε απόμαχοι ούτε πρέπει να θεωρούμαστε ξεχασμένοι, αλλά ενεργοί ενσυνείδητοι πολίτες που μπορεί να αξιοποιηθεί η προσπάθεια μας. Απευθύνουμε έκκληση συστράτευσης όλων των αποστράτων συναδέλφων να συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία μας, η οποία μας έχει όλους ανάγκη.Και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε παν το δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και να φανούμε αντάξιοι των όσων πράττετε για μας.

Σας ευχαριστώ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΚΝΑΣ

astunomia 2

astunomia 3

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.