Συνέντευξη στους σπουδαστές του τμήματος Δημοσιογραφίας στο Δημόσιο ΙΕΚ Λαμίας.

Το να παρακολουθεί κανείς ένα θεατρικό εργαστήρι είναι σίγουρα μια απελευθερωτική διαδικασία, μια μοναδική εμπειρία στην οποία συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις. Πόσο δε μάλλον όταν στο ρόλο του δασκάλου είναι ο ηθοποιός Γιώργος Δάμπασης αν και ο ίδιος δεν αποδέχεται τον τίτλο του «δασκάλου υποκριτικής».


Ο Γιώργος Δάμπασης έχει λάβει μέρος σε δεκάδες παραστάσεις, έχει σκηνοθετήσει με επιτυχία θεατρικά έργα, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις τηλεοπτικές σειρές Ευτυχισμένοι μαζί, Κλινική περίπτωση, Υπέροχα Πλάσματα.


Η εμπειρία του ως εμψυχωτής σε θεατρικά εργαστήρια για κρατούμενους τον οδήγησε πίσω στη Φθιώτιδα, όπου γεννήθηκε και στο Εργαστήρι υποκριτικής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.


Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου και συνεχίζονται με αμείωτο το ενδιαφέρον των ερασιτεχνών ηθοποιών – που κάνουν λόγο στην κάμερα του Star, για μια μοναδική εμπειρία- υπό την καθοδήγηση του «ασταμάτητου» όπως τον χαρακτηρίζουν, Γιώργου Δάμπαση.


Οι σπουδαστές του τμήματος Δημοσιογραφίας στο Δημόσιο ΙΕΚ Λαμίας βρέθηκαν στην 8η συνάντηση του ηθοποιού με τους μαθητές του, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λαμίας στην οδό Λεωνίδου.


Παρούσα στις πρόβες και η αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη που δηλώνει συγκινημένη για την συνεργασία με τους σπουδαστές του ΙΕΚ, ενώ αποκαλύπτει και τα σχέδια του δήμου για την Θερινή σκηνή που ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα και το θερινό φεστιβάλ που προετοιμάζεται.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.