Ασφυκτικά γεμάτη ήταν το βράδυ του Σαββάτου η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Λαμίας.


Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν εκεί για να ακούσουν τον διάσημο αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή.


Η διάλεξη είχε ως θέμα διαστημικές αποστολές της ΝΑΣΑ στις οποίες ο Έλληνας αστροφυσικός είχε συμμετάσχει ενεργά και μέσα από την ομιλία του, όσοι τον παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν για λίγο στο διάστημα.


Καλεσμένος του Ομίλου Λαμίας «300», του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας , της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμίας, ο Σταμάτης Κριμιζής αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση.


Η διάλεξη είχε ως θέμα διαστημικές αποστολές της ΝΑΣΑ στις οποίες ο Έλληνας αστροφυσικός είχε συμμετάσχει ενεργά και μέσα από την ομιλία του είχαν όλοι όσοι τον παρακολούθησαν την ευκαιρία να βρεθούν για λίγο στο διάστημα.


Ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης και ο αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραίσκος παρέδωσαν στον διάσημο επιστήμονα τιμητική πλακέτα και ενθύμια της περιοχής.


Την βραδιά επιμελήθηκε με ωραίες μελωδίες το Μουσικό Σχολείο Λαμίας


Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι πρωτεργάτης των αποστολών στον Άρη. Ο «νονός» του παρθενικού στην Ιστορία περάσματος από τον Πλούτωνα το 2015. Έχει εξερευνήσει όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.


Για την προσφορά του η Παγκόσμια Αστρονομική Ένωση έδωσε το όνομά του σε έναν αστεροειδή.


Την πολυετή προσφορά του ακαδημαϊκού και διαστημικού επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή αναγνώρισε πρόσφατα η Διεθνής Ακαδημία Αστροναυτικής αποδίδοντάς του το «Βραβείο φόν κάρμαν» σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.


Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε μικρός από την Χίο και που έφτασε εκεί ψηλά, όπου ονειρεύθηκε ότι ήθελε να πάει.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Κ.Ε. αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας. Σχολίασε την απόφαση του υπουργού Νίκου Παππά να δημιουργηθεί ελληνική Nasa. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της κλήρωσης για την σημαία και την κατάργηση της αριστείας. Παρακολουθώντας όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δήλωσε πως αρχίζει να χάνει την αισιοδοξία του.

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.