Τελευταίες Ειδήσεις

mixelis1Εκκωφαντική σιωπή επικρατεί μεταξύ των φορέων στη Στερεά μετά την αποκάλυψη βόμβα του πρύτανη του ΤΕΙ στο κεντρικό δελτίο του Star. Ο Πέτρος Λάμψας μπορεί να ζήτησε απο όλους τους βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς να βάλουν πλάτη καθώς ο υπουργός Παιδείας επιθυμεί μέχρι τις αρχές Γενάρη να έχει ανακοινώσει το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδας με πιο πιθανή έδρα τον Βόλο, ωστόσο μεχρι στιγμής κανείς δεν φαίνεται να δραστηριοποιείται και όλοι τηρούν σιγή ιχθύος.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε απο τον βουλευτή Φθιώτιδας Θανάση Μιχελή ο οποίος όχι μόνο επιβεβαίωσε την είδηση προεξόφλησε τόσο την απώλεια της πρυτανείας αλλά το κλείσιμο μικρών τμημάτων όπως το Δασοπονίας στο Καρπενήσι. Έβαλε συγκεκριμένους όρους στην μετάβαση του υπάρχοντος προσωπικού του ΤΕΙ και επέμεινε στα περι προσωπικών φιλοδοξιών σχολιάζοντας την πρόταση που κατατέθηκε πρόσφατα.

 

Υπέρ της πρότασης Γαβρόγλου για δημιουργία Πανεπιστημίου Κεντρικής Ελλάδας με την συνένωση των ΤΕΙ Στερέας, Λάρισας και του πανεπιστημίου Θεσσαλίας τάχθηκε ο βουλευτής του Σύριζα στην Φθιώτιδα Θανάσης Μιχελής.

 Είμαι ρεαλιστής η Θεσσαλία είναι απο τις πιο εύρωστες περιφέρειες, δήλωσε ο βουλευτής για το θέμα της έδρας ξεκαθαρίζοντας πως για τον ίδιο είναι πιο σημαντικό να προκύψει ένα δυνατό και εύρωστο ίδρυμα απο το να είναι ο πρύτανης Λαμιώτης. Ας είναι και Βολιώτης, είπε χαρακτηριστικά.

Χρέωσε επίσης στους ανθρώπους του ΤΕΙ αποδυνάμωση της έδρας της Λαμίας χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την μεταφορά του ειδικού λογαριασμού της οικονομικής υπηρεσίας στη Χαλκίδα.

Γιατί να μην μου περάσει απο το μυαλό οτι έγινε ρουσφέτι στους καθηγητές της Χαλκίδας που είναι περισσότεροι και επειρεάζουν ποιός θα βγεί πρύτανης, σε βάρος της έδρας, είπε ο βουλευτής.

Προεξόφλησε επίσης το λουκέτο σε κάποια τμήματα αναφερόμενος συγκεκριμένα στο τμήμα Δασοπονίας στο Καρπενήσι.

Διαφώνησε για μια ακόμη φορά με την πρόταση Λάμψα για πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ επιμένοντας στην άποψη πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με το υπάρχον προσωπικό.

Οι μόνοι που μπορούν να διδάξουν εξήγησε είναι οι κάτοιχοι διδακτορικού.

Προισταμένες του Νοσοκομείου Π.Ε. κατηγορίες κάνουν μάθημα στο Τει ισχυρίστηκε και αυτές δεν μπορούν να βρεθούν στο νέο ίδρυμα που θα προκύψει.

Ο βουλευτής του Σύριζα σχολιάζοντας τη πρόταση των ανθρώπων του ΤΕΙ άφησε επίσης να εννοηθεί πως στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Προτιμώ αυτό που θα λύσει το πρόβλημα της χώρας, τόνισε κλείνοντας ο βουλευτής, από το θέμα της έδρας, επιμένοντας πως η Στερεά πρέπει να ανέβει στο τρένο της ακαδημαϊκής αναβάθμισης που προτείνει ο υπουργός Παιδείας.

 

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.