Τελευταίες Ειδήσεις

 

Με έναν γιατρό έχει μείνει η Ογκολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, η οποία κινδυνεύει να κλείσει αφού όπως ο ίδιος γνωστοποίησε στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος στο τέλος του 2017 θα παραιτηθεί προκειμένου να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.

Πρόκειται για τον διευθυντή της Παθολογικής Ογκολογίας, που έχει μείνει μόνος του για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των 4.000 καρκινοπαθων του νομού Φθιώτιδας και των γύρω περιοχών, που απευθύνονται στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας για να υποβληθούν σε χημειοθεραπείες.

Με βάση τα περιστατικά που εξυπηρετούνται η Ογκολογική Κλινική θα έπρεπε να καλύπτεται με τρεις Ογκολόγους, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Αλλά η παραίτητη του μοναδικού γιατρού της κλινικής από 1 Ιανουαρίου του 2018 θέτει σε κίνδυνο την συνέχιση της λειτουργίας της με την ΠΟΕΔΗΝ να προειδοποιεί ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των ασθενών αφού θα πρέπει να αναζητήσουν θεραπεία σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ αφήνει αιχμές και για ιδιωτικά συμφέροντα που θα επωφεληθούν από το κλείσιμο της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας, αφού στην πόλη λειτουργεί ιδιωτικό ογκολογικό κέντρο.

Τέλος, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το γενικότερα το Νοσοκομείο Λαμίας έχει τραγικές ελλείψεις προσωπικού, αφού το 50% των οργανικών θέσεων είναι ακάλυπτες. «Παρά ταύτα 20 μόνιμοι υπάλληλοι (κυρίως νοσηλευτές) είναι μετακινημένοι προς Υγειονομικές Μονάδες της Θεσσαλίας», σημειώνει με νόημα το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Λαμίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών
Νοσοκομείο Λαμίας
Η ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου λειτουργεί με έναν ιατρό Διευθυντή της παθολογικής Ογκολογίας. Η κλινική εξυπηρετεί σε χημειοθεραπείες 4.000 καρκινοπαθείς του νομού Φθιώτιδας και των γύρω περιοχών.
Ο ένας και μοναδικός γιατρός Ογκολογίας του Νοσοκομείου και λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, γνωστοποίησε στη Διοίκηση και τους Εργαζόμενους, ότι τέλος του χρόνου παραιτείται για να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.
Με βάση τα περιστατικά που εξυπηρετούνται η Ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου θα έπρεπε να καλύπτεται με τρείς Ογκολόγους ιατρούς.
Από την 1 Ιανουαρίου 2018 η Ογκολογική κλινική βάζει λουκέτο. Φως για πρόσληψη Ογκολόγων δεν υπάρχει.
4.000 καρκινοπαθείς πολλοί εξ’ αυτών τελικού σταδίου, κατάκοιτοι θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν για θεραπεία στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας.
Πώς να αντέξουν οικονομικά;
Πολλοί εξ’ αυτών είναι σε καροτσάκια ή φορεία. Πώς θα πηγαινοέρχονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στα Νοσοκομεία για χημειοθεραπείες;
Τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιοκτήτες του Ιδιωτικού Ογκολογικού Κέντρου της πόλης.
Το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις προσωπικού. 50% είναι ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Παρά ταύτα 20 μόνιμοι υπάλληλοι (κυρίως Νοσηλευτές ) είναι μετακινημένοι προς Υγειονομικές Μονάδες της Θεσσαλίας.
Ανοίγουν μία τρύπα για να βουλώσουν άλλη.
Πού είναι οι προσλήψεις προσωπικού;
Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Λαμίας.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.