Τελευταίες Ειδήσεις

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας σύσκεψη της ομάδας πρωτοβουλίας ίδρυσης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, που απαρτίζεται από τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων Ανθήλης, Μακρακώμης, Στυλίδας, Πελασγίας και του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Δομοκού.

Στη σύσκεψη αναδείχτηκε από όλους τους εκπροσώπους ότι η παραπέρα οργάνωση και μαζικοποίηση του αγροτικού κινήματος είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και από τις πολιτικές ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς που συμφωνούνται στην ΕΕ και αποτυπώνονται στην ΚΑΠ.

Βαρύτητα δόθηκε επίσης και στο νέο υπό διαβούλευση αγροτο-συνδικαλιστικό νομοσχέδιο και εκφράστηκε κοινά η άποψη ότι στόχος της κυβέρνησης μέσα από αυτό είναι να χειραγωγήσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, προκειμένου να αβαντάρει εκείνες τις δυνάμεις που δρουν και στη Φθιώτιδα, διασπαστικά ώστε να κάμψουν και να αποπροσανατολίσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και στόχους της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη είναι να πραγματοποιηθεί το 1ο ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας στις 27 Σεπτέμβρη στις 11.00 π.μ στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης, μιας και οι παραπάνω σύλλογοι όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν Γ.Σ. και εκλογές για την εκλογή των αντιπροσώπων τους στο συνέδριο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν καλούν όλους τους συναδέλφους τους να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους και να δημιουργήσουν νέους όπου δεν υπάρχουν, ώστε να ενταχθούν στην Ομοσπονδία για να μεγαλώσει η δυναμική των αγώνων που έχουνε μπροστά τους.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.