Τελευταίες Ειδήσεις

 

Διήμερη επίσκεψη στη Φθιώτιδα πραγματοποιεί , ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.Η επίσκεψη του γραμματέα του ΚΚΕ στην περιοχή του Δομοκού ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου από το γραφείο του Δημάρχου Δημήτρη Τζιαχρήστα.


Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία πλήθους κόσμου και με τη νεολαία του Κουμουνιστικού Κόμματος να δίνει δυναμικό παρόν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πλατεία της Ομβριακής η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής μαρμάρινης πλάκας στον αγωνιστή του ΕΛΑΣ Νάκο Μπελλή.


Το «άνοιγμα» της εκδήλωσης έκανε ο Αντώνης Αλεξός, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Φθιώτιδας του Κόμματος.Ακολούθησε βιογραφική ανασκόπηση από τον Χρήστο Νιάνιο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακόμα διαβάστηκε μήνυμα που απέστειλε ο Ανέστης Μπελλής, γιος του Νάκου, ο οποίος δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση για λόγους υγείας, αλλά και μήνυμα του διευθυντή του Γυμνασίου Ομβριακής, Δημήτρη Κυριόπουλου.


Ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν η παρουσίαση από λαϊκό συγκρότημα της νέας μελοποίησης του δημοτικού τραγουδιού με τον τίτλο «εγώ είμαι ο Νάκος ο Μπελλής, καμάρι της Ομβριακής».


Προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την εξής δήλωση:
«Η ιστορική μνήμη είναι παρούσα. Σήμερα από την Ομβριακή στην εκδήλωση τιμής για τον Νάκο Μπελλή, χτες στον Γράμμο, αύριο στον Γοργοπόταμο, μεθαύριο σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Είναι καθήκον μας να μιλήσουμε στη νεολαία, να ξυπνήσουμε τις μνήμες, τα θετικά και τα αρνητικά, είναι η ίδια η ιστορία των πατεράδων μας, των παππούδων μας, είναι το μέλλον αυτής της χώρας.

Χωρίς συμπεράσματα, χωρίς σωστές εκτιμήσεις για το τι συνέβη και το τι πρέπει να κάνουμε σήμερα για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, δεν υπάρχει παρόν, δεν υπάρχει πολύ περισσότερο μέλλον.
Άρα, ο ρόλος μας είναι πάρα πολύ σημαντικός, η παρουσία μας σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι απαραίτητη. Να κλείσουμε τα αυτιά στην επίθεση της οπισθοδρόμησης, της αντίδρασης, του αντικομμουνισμού, που προσπαθεί, λόγω του αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων και στην πατρίδα μας και διεθνώς, να πάρει τη ρεβάνς, να απαντήσουμε αγωνιστικά, προοδευτικά, γιατί εκεί ανήκει το μέλλον της ανθρωπότητας».

 

{media id=19213,layout=solo}

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.