Τελευταίες Ειδήσεις

Νεκρή βρέθηκε σήμερα το πρωϊ θαλάσσια χελώνα, στην περιοχή μεταξύ Κουβέλας και Φάρου Ραχών. Την χελώνα που έχει μήκος περίπου 70cm εντόπισαν παραθεριστές της περιοχής στο πρωϊνό τους μπάνιο.

Τα αίτια δεν είναι γνωστά, ωστόσο οι αρμόδιες οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν.. «όπως σε όλες τις θάλασσες, έτσι και στη Μεσόγειο οι αλληλεπιδράσεις με την παράκτια αλιεία είναι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου των θαλάσσιων χελωνών. Λόγω της υπεραλιείας, που έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του πληθυσμού των ψαριών, απαιτείται μεγαλύτερη ένταση αλιείας για την παραγωγή ίδιων ποσοτήτων. Δεδομένου αυτής της πρακτικής ασκείται μεγαλύτερη πίεση στις θαλάσσιες χελώνες, καθώς και σε πολλά άλλα απειλούμενα θαλάσσια και παράκτια ζώα και οικοσυστήματα».

Για την αποφυγή ή τον περιορισμό παρόμοιων περιστατικών, συνιστάται στους αλιείς να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά την αλιευτική δραστηριότητά τους και τον εξοπλισμό τους και εάν ακόμα αυτές οι αλληλεπιδράσεις με τις θαλάσσιες χελώνες συμβούν.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.