Τελευταίες Ειδήσεις

Στην παράταξη του Γιώργου Κοτρωνιά, επιλέγει να απαντήσει η δημοτική αρχή Λαμίας, μετά τις έντονες αντιδράσεις των φιλάθλων για την καθυστέρηση των έργων στο ΔΑΚ, που έχει σαν αποτέλεσμα την διεξαγωγή του πρώτου εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα. Ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης, αναφέρει αναλυτικά τα έργα που είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση τους.

 


Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΣ Λαμία Αθηνών Νίκος Μυλωνάς μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα του Star εκτός από μια ξεκάθαρη δέσμευση για την ημερομηνία παράδοσης του ΔΑΚ στον ΠΑΣ Λαμία ζήτησε και δωρεάν λεωφορεία για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Το θέμα δεν είναι μόνο τι λέει, αλλά και ποιος τα λέει…
Με αφορμή προηγούμενη ανακοίνωσή του, επισημάναμε στον κ. Γ. Κοτρωνιά ότι η κατάσταση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας θα έπρεπε να αποτελέσει για τον ίδιο ένα σημείο αυτοκριτικής ύστερα από 16 συναπτά έτη δημαρχίας του.
Δυστυχώς η λαχτάρα του φθηνού εντυπωσιασμού και οι γνωστές πιέσεις των «συντονιστών», τον κάνουν να εκτεθεί και πάλι.
Μία από τις βασικές αιτίες που επί 16 έτη, όταν το χρήμα από χρηματοδοτικά προγράμματα έρρεε άφθονο και γειτονικές μας πόλεις έγιναν αγνώριστες, εμείς παραμείναμε στάσιμοι, ήταν, κυρίως, η μιζέρια και η εσωστρέφεια. Το βλέμμα ήταν και παρέμεινε, δυστυχώς, στραμμένο στο εσωτερικό ακροατήριο, στους εν δυνάμει ψηφοφόρους.
Να θυμίσουμε μόνο ότι ήμασταν η μόνη πρωτεύουσα νομού που δεν διέθετε γήπεδο με ταρτάν για τους αθλητές του στίβου, πολλά γήπεδα λειτουργούσαν χωρίς βοηθητικούς χώρους για προπονήσεις, τα αποδυτήρια δεν διέθεταν πολεοδομικές άδειες. Να θυμίσουμε ακόμα τον τρόπο που λειτουργούσε το κολυμβητήριο του ΔΑΚ που ξοδεύαμε για τη θέρμανσή του, αναίτια, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα.
Δεν τα ξέρει τάχα όλα αυτά ο πρώην Δήμαρχος; Τι θέλει να προλάβει άραγε ο «σωτήρας» του Δήμου μας με τη χθεσινή του «αγανακτισμένη» ανακοίνωση; Μα το αυτονόητο: Εκμεταλλευόμενος το πάθος όλων για την ομάδα μας, να μετατρέψει σε οργή τα αισθήματα των αγνών φιλάθλων και τον ενθουσιασμό τους όταν θα δουν στη θέση του γερασμένου και εγκαταλειμμένου ΔΑΚ, ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, ένα μικρό θαύμα σε διάστημα τριών μηνών.
Χαρακτηριστικά αναφέρονται, ορισμένα από τα έργα που εκτελούνται στο ΔΑΚ: εργασίες κατασκευής στεγάστρου και ανακατασκευής των αποδυτηρίων και όλων γενικά των λειτουργικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση πλαστικών καθισμάτων, ανακατασκευή των τσιμέντινων κερκίδων, δημοσιογραφικών θεωρείων, κατασκευή εξωτερικών ιατρείων, 30 χημικών τουαλετών, τουρνικέ, τοποθέτηση μηχανημάτων ελέγχου ηλεκτρονικών εισιτηρίων, ανακατασκευή πάγκων αναπληρωματικών παικτών και παρατηρητών, τοποθέτηση καμερών και φωτισμού ασφαλείας, διπλασιασμός του φωτισμού του γηπέδου με πέντε ακόμη πυλώνες.
Και κάτι ακόμη: Οι πρόσθετες εγγυήσεις ασφάλειας του στεγάστρου που κρίθηκαν αναγκαίες από στατική άποψη, δε θα μας δώσουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε στη Λαμία τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας. Αξίζει ο επιχειρούμενος διχασμός και ο δηλητηρίαση της ατμόσφαιρας για ευτελή ψηφοθηρία;
Γιατί ο Δήμος μας ανέλαβε όλη την ευθύνη και τη δαπάνη για την ανακατασκευή ουσιαστικά όλου του γηπέδου και των αθλητικών του εγκαταστάσεων; Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ο καθένας ότι μοναδικός λόγος ήταν για να δοθεί η δυνατότητα στη διοίκηση της ομάδας μας να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους της μεταγραφικά και αγωνιστικά για την καλύτερη δυνατή πορεία της στο δύσκολο πρωτάθλημα της super league;
Μήπως αυτό ενόχλησε τελικά τον πρώην Δήμαρχο; Να του θυμίσουμε ότι έχει και άλλους λόγους να ενοχλείται και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης χωρίς προηγούμενο:
Στο στάδιο της Καμαρίτσας ήδη στρώθηκε το ταρτάν και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο Ολυμπιακών προδιαγραφών στίβος που θα παραδοθεί προς χρήση σε όλους τους δημότες και τους Συλλόγους με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεών μας.
Το σχεδόν εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο του ΔΑΚ λειτουργεί πλέον υποδειγματικά, εξοικονομώντας χρήματα που αλόγιστα ξοδεύονταν, ενώ σε τρία γήπεδα του Δήμου κατασκευάζεται για πρώτη φορά πλαστικός χλοοτάπητας.
Δυστυχώς την ίδια μιζέρια και εσωστρέφεια που χαρακτήρισαν τη δημαρχιακή του θητεία, αποπνέει και η χτεσινή δήλωση του πρώην Δημάρχου.
Τη στιγμή που το όνειρο γενεών έγινε πραγματικότητα και η ομάδα μας αγωνίζεται στη Super League, τη στιγμή που, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζεται την ομοψυχία και τη συμμετοχή όλων μας, ο διχαστικός του λόγος μάς ξαναθυμίζει αυτό που ήδη ξέραμε: Παρακμή, στασιμότητα, εσωστρέφεια, μιζέρια. Έλεος πια, χορτάσαμε….

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.