Τελευταίες Ειδήσεις

fwtia

 Σε ύφεση βρίσκονται οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας. Η μία είναι στην περιοχή της Κόμνηνας του δήμου Καμένων Βούρλων και η δεύτερη στα Βασιλικά κοντά στην Ελάτεια. 

Οι δύο πυρκαγιές ξεκίνησαν με διαφορά  λίγων λεπτών και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός.  Οχήματα και πυροσβέστες έφτασαν γρήγορα στις εστίες. 

Επίσης ρίψεις νερού έκαναν τα δύο PZL.

Κοντά στην εστία της Κόμνηνας μάλιστα υπήρχε και ένα  ξηραντήριο μέσα στο οποίο βρίσκονται φιάλες αερίου.

Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, αν και ακόμη η Π.Υ. δεν δίνει κανένα από τα δύο περιστατικά υπό έλεγχο. 

Στη μέτωπο των Βασιλικών στην Ελάτεια βρίσκονται 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 7 πυροσβέστες, ενώ στην Κόμνηνα ενεργούν 2 οχήματα με 4 πυροσβέστες.

Στο μεταξύ δύναμη από την Στερεά Ελλάδα ενισχύει την  προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιά που μαίνεται στον Κάλαμο Αττικής.

H φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σε πευκοδάσος . Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, που είναι αρκετά μεγάλη, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Τουλάχιστον 5 με 6 σπίτια κάηκαν ενώ άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

 Ο άνεμος άλλαζε συνεχώς την κατεύθυνση της φωτιάς, με αποτέλεσμα λίγο πριν τις 6 το απόγευμα να φτάσει στα όρια του οικισμού και να μπει στις αυλές των σπιτιών! Παράλληλα, ένα μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς την περιοχή του Καπανδριτίου.

O Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται πλέον στην προσπάθεια αποκοπής αυτού του μετώπου. Ωστόσο αυτό δεν εύκολο καθώς η φωτιά προχωράει γρήγορα, δεν μπορεί να ελεγχθεί και ότι όλα προμηνύουν μια δύσκολη νύχτα.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα ενώ επιχειρούν και τρία εναέρια μέσα (δύο ελικόπτερα και 1 καναντέρ), οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

 

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.