Τελευταίες Ειδήσεις

 

Ο αρχιμανδρίτης πατέρας Γερμανός Γιαντσίδης εξελέγη ομοφώνως, νέος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, παίρνοντας τη θέση του μακαριστού πατρός Δαμασκηνού που εκοιμήθη ξαφνικά στις 23 Ιουνίου, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στους μοναχούς του μοναστηριού, αλλά και στα δεκάδες πνευματικά του παιδιά. 

Η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε παρουσία του μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ.Νικολάου και με την τήρηση των εκκλησιαστικών κανόνων. Ο πατέρας Γερμανός ήταν στο πλευρό του πατρός Δαμασκηνού από τα πρώτα έτη της θητείας του στο μοναστήρι και άοκνος συμπαραστάτης στα προβλήματα της υγείας του, επιδεικνύοντας υική αγάπη μέχρι τέλους.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε θεία λειτουργία από τους πατέρες της Ι.Μ. Αγάθωνος και μετά το πέρα αυτής, ακολουθήθηκε η διαδικασία εκλογής του νέου ηγουμένου και του συμβουλίου της μονής, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ.Νικολάου και εκατοντάδων πιστών, σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες. 

Εξελέγη παμψηφεί ο πατέρας Γερμανός Γιαντσίδης και νέα μέλη του συμβουλίου, ο αρχιμανδρίτης  Αγάθων Κατερνόπουλος και ο μοναχός Βησσαρίων Παλαιογιάννης. Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαος επέδωσε τη ράβδο του καθηγουμένου, στον νέο ηγούμενο και οι πατέρες και προσκυνητές τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν για την νέα του θέση.

Στην σύντομη αντιφώνησή του ο νέος καθηγούμενος πατέρας Γερμανός ευχαρίστησε τον μητροπολίτη, τους πατέρες και όσους στηρίζουν το πνευματικό έργο της μονής και τους ζήτησε τη βοήθειά τους, ώστε να συνεχίσει επάξια στο δρόμο του προκατόχου του μακαριστού πατρός Δαμασκηνού.

Στις 29 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο θα τελεστεί  το 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ηγουμένου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνηση του νέου καθηγουμένου πατρός Γερμανού.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.