Τελευταίες Ειδήσεις

stl1Με απόλυση απειλούνται οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας που μετά το κλείσιμό της, είναι υπό εκκαθάριση.

Οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση, ωστόσο όπως έχουν ενημερωθεί το επόμενο διάστημα θα μείνουν χωρίς δουλειά.

stl2

Μέσα από το Star Κεντρικής Ελλάδας δηλώνουν πως συντελείται ένα ακόμη έγκλημα και καλούν τους τοπικούς άρχοντες να παρέμβουν.

{media id=17958,layout=solo}

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:


Οι εργαζόμενοι στις Συνεταιριστικές Τράπεζες υπό ειδική εκκαθάριση, μεταξύ αυτών και της Λαμίας, αφού έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα (επαφές με τοπικούς βουλευτές, με Περιφερειάρχες, συναντήσεις με Υπουργούς κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο, ερωτήσεις Βουλευτών στη Βουλή, κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή από το Κ.Κ.Ε κ.λ.π) για την εξασφάλιση του δικαιώματός τους στην εργασία και ευρισκόμενοι υπό την απειλή της άμεσης απόλυσης, είναι πλέον αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά το δίκαιο και το αυτονόητο: την απορρόφησή τους από τις συστημικές Τράπεζες, όπου μεταφέρθηκαν οι καταθέσεις, όπως συνέβη με τους χιλιάδες εργαζόμενους όλων των υπολοίπων υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών.

Όπως συνέβη άλλωστε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου η οποία τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση προ ενάμιση χρόνου περίπου.

Η εταιρεία PQH που είναι πλέον ο ειδικός εκκαθαριστής των 16 υπό εκκαθάριση Τραπεζών, δρομολογεί άμεσα την κεντροποίηση όλων των υπηρεσιών της εκκαθάρισης και έχει ήδη προβεί στην ανακοίνωση των πρώτων απολύσεων εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Τράπεζες Δυτικής Μακεδονίας, Λέσβου – Λήμνου, Ευβοίας και Λαμίας.

Φαίνεται πως ακόμη και αυτή η βασική αρχή της δημοκρατίας, η ισονομία, πλέον δεν είναι αυτονόητη και γίνεται δυστυχώς στόχος διεκδίκησης.
Με την συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με 24ωρη απεργία την 18 και 19 Μαΐου.

Σχόλια (0)

Βαθμολογήθηκε 0 από 5 αστέρια βασισμένο σε 0 ψήφους
Δεν έχουν δημοσιευτεί σχόλια ακόμη

Αφήστε τα σχόλια σας

Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.