Τελευταίες Ειδήσεις

Apokathilosi lamia015Με ιδιαίτερη συγκίνηση και την παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, τελέσθηκαν οι Ακολουθίες των Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου

.Προ της αναγνώσεως του Ιερού Ευαγγελίου της Αποκαθηλώσεως, ο Ποιμενάρχης μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο εξεφώνησε την συγκινιτική ομιλία του, η οποία είχε ως θέμα: «Το μαρτύριο της εγκαταλείψεως του Κυρίου».

«Τότε οἱ μαθηταὶ πάντες ἀφέντες αὐτὸν ἔφυγον»(Ματθ. 26,56)
Ακολούθησε η Αποκαθήλωση του νεκρού σώματος του Κυρίου από τον Σταυρό και η Ιερά λιτάνευσή του από τον Σεβασμιώτατο.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε και συνεχάρη τα πλήθη των ευλαβών πιστών, Λαμιέων και επισκεπτών, για την αθρόα προσέλευσή τους τις Άγιες αυτές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος σε όλους τους Ιερούς μας Ναούς, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό δείχνουν την περισσή αγάπη και την ευσέβεια τους προς τον δι' ημάς πάσχοντα Χριστό και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση!

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς, Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχο Λαμίας, Αγίου Νεκταρίου, Αγίας Παρασκευής, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Αθανασίου Λαμίας, στους οποίους ασπάσθηκε του Ιερούς Επιταφίους και ευχήθηκε στους Εφημερίους και τους παρευρισκομένους πιστούς, καλή Ανάσταση.

 

{media id=17461,layout=solo}

 

Σχόλια (0)

Βαθμολογήθηκε 0 από 5 αστέρια βασισμένο σε 0 ψήφους
Δεν έχουν δημοσιευτεί σχόλια ακόμη

Αφήστε τα σχόλια σας

Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.