fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Μπορεί η πανδημία να ανέβαλε τους εορτασμούς και το φεστιβάλ Θερμοπύλεια 2020, όμως τα σχέδια της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση της Μόριας προχωρούν κανονικά και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών θα υποδεχθεί 1500 επιπλέον μετανάστες.


Μετά τις αντιδράσεις που υπήρχαν στην Μαυρομαντήλα, στο Αυλάκι, στην Ανατολική Φθιώτιδα φαίνεται πως επικράτησε η λύση της επέκτασης της υπάρχουσας δομής στις Θερμοπύλες (εικονιζόμενο ΦΕΚ) για την οποία δεν υπάρχουν εμφανείς αντιδράσεις.


Οι εξελίξεις μάλιστα έχουν δρομολογηθεί αφού στην ιστοσελίδα του διεθνή οργανισμού μετανάστευσης έχει ανέβει στα αγγλικά πρόσκληση ενδιαφέροντος για εργολάβους που θα διαμορφώσουν την συγκεκριμένη έκταση. (Μετάφραση στο τέλος του άρθρου)


Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου προβλέπεται η κατασκευή 184 νέων κατοικιών γενικών διαστάσεων 3,9 Χ9,00 μέτρων , σε μια έκταση περίπου 33 στρεμμάτων συνολικής χωρητικότητας 1460 ατόμων, από τις οποίες οι 4 έχουν προδιαγραφές φιλοξενίας ΑΜΕΑ.


Προβλέπεται επίσης και η κατασκευή δύο κτιρίων γραφείων και κοινόχρηστων χώρων, τριών στεγάστρων, τριών παιδικών χαρών, ενός γηπέδου μπάσκετ, ενός γηπέδου βόλλεϋ, βιολογικού καθαρισμού δυναμικότητας 2.300 ατόμων, δεξαμενής νερού, οδικού δικτύου, αλλά και περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ.


Κι ενώ όλα φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί και τα έγγραφα έχουν γίνει φέιγ βολάν στα τοπικά μέσα , ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης μιλώντας στο Star αναφέρθηκε στην δομή που δεν έγινε στην Φθιώτιδα ως αποτέλεσμα της σωστής κυβερνητικής μεταναστευτικής πολιτικής.


Την ίδια ώρα μέσα από το BHMA για όλους ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωνε πως η Στερεά έχει συμπληρώσει τον αριθμό των μεταναστών που της αναλογεί.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΟΜ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ITB No. : 4200005481
ΗΜ/ΝΙΑ: 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση είναι ένας διακυβερνητικός, ανθρωπιστικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1951 και δεσμεύεται στην αρχή ότι η ανθρώπινη και με τάξη μετανάστευση ωφελεί τόσο τους πρόσφυγες όσο και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του έργου «Υποστηρίζουμε τις Ελληνικές Αρχές στη διαχείριση του εθνικού συστήματος αποδοχής αιτούντων ασύλου και ευπαθών μεταναστών», ο οργανισμός μας προσκαλεί ενδιαφερόμενους εργολάβους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την κατασκευή έργων για την διεύρυνση της δομής που έχει δημιουργηθεί στις Θερμοπύλες.
Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες μπορούνε να αιτηθούνε το σύνολο των εγγράφων συμμετοχής καθώς και τα παραρτήματα αυτών, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι συμμετοχές πρέπει να υποβληθούνε αυτοπροσώπως ή μέσω courier στα γραφεία του οργανισμού μας στην Ελλάδα, Μεγ. Αλεξάνδρου 7, Αργυρούπολη, 16452, Αττική πριν τις 28 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 14.00.
Καμία εκπρόθεσμη συμμετοχή δεν θα γίνει αποδεκτή. Εκπρόθεσμες συμμετοχές θα απορρίπτονται.
Οι συμμετοχές θα εξεταστούν στα γραφεία του οργανισμού μας στην προαναφερόμενη διεύθυνση στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 15.00 παρουσία όσων εκ των εργολάβων θα ήθελαν να παρευρεθούν.
Οι συμμετοχές θα πρέπει να παραμείνουν ενεργές για περίοδο 90 ημερών μετά την ημερομηνία κατάθεσή τους και να συνοδεύονται από εγγύηση η οποία δεν θα υπολείπεται του 2% της προσφερόμενου τιμήματος σε μορφή είτε τραπεζικής εγγύησης, τραπεζικής ανάληψης, εγγυητικής επιστολή ή επιταγής από αξιόπιστο τραπεζικό ίδρυμα.
Η διαδικασία του διαγωνισμού θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διεθνή Οργανισμού για τη Μετανάστευση.
Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση διατηρεί το δικαίωμα να αποδεχθεί ή να απορρίψει συμμετοχές, καθώς και να ακυρώσει την προκήρυξη και να απορρίψει όλες τις συμμετοχές οποιοδήποτε στιγμή πριν την ανάθεση της σύμβασης, χωρίς να υποχρεούται να κοινοποιήσει στον συμμετέχοντα το σκεπτικό πίσω από την ενέργεια του οργανισμού.
Με εκτίμηση,
Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση

Προσάρτηση Νο. 1
Υποστηρίζουμε τις Ελληνικές Αρχές στη διαχείριση του εθνικού συστήματος αποδοχής αιτούντων ασύλου και ευπαθών μεταναστών
ITB Ref. No. : 4200005481
Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση ενημερώνει όλους τους συμμετέχοντες για τις ακόλουθες αλλαγές:
• Το άρθρο 20.1, παραφράζεται ως εξής:
Οι συμμετοχές πρέπει να υποβληθούνε αυτοπροσώπως ή μέσω courier στα γραφεία του οργανισμού μας στην Ελλάδα, Μεγ. Αλεξάνδρου 7, Αργυρούπολη, 16452, Αττική πριν την 1η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 14.00.
• Το άρθρο 23.1, παραφράζεται ως εξής:
Οι συμμετοχές θα εξεταστούν στα γραφεία του οργανισμού μας στην προαναφερόμενη διεύθυνση την 1η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 15.00 παρουσία όσων εκ των εργολάβων θα ήθελαν να παρευρεθούν.

IOM Greece
(Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση)
Δωδεκανήσου 6, 17456, Άλιμος
Αθήνα, Ελλάδα

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.