fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

fthiotida nok aout polumeles kukloma pou diakinouse xasis se ellada belgio 1

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην Λαμία κάθησε και πάλι σήμερα η σπείρα που καλλιεργούσε φυτείες με χασισόδενδρα και πουλούσε τα ναρκωτικά σε Ελλάδα και Βέλγιο.

Κατηγορούμενοι είναι 10 άτομα, 7 άνδρες και 3 γυναίκες, από τους οποίος οι 7 είναι αλβανικής καταγωγής και οι τρεις ελληνικής. Από τους 10 κατηγορούμενους οι 7 είναι προφυλακισμένοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ολοκλήρωσε την κατάθεσή του  ο πρώτος μάρτυρας, αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Η δίκη διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας για τις 9  Δεκεμβρίου. 

Το ιστορικό

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, μετά από πολύμηνη έρευνα κατάφεραν να εξαρθρώσουν το κύκλωμα και να συλλάβουν τους δράστες στις 17 Ιουλίου 2018.

Στην Ελλάδα, η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν κυρίως σε Αττική και Φθιώτιδα, ενώ πουλούσαν και στο Βέλγιο όπου ζούσε ένα μέλος της σπείρας.

fthiotida nok aout polumeles kukloma pou diakinouse xasis se ellada belgio

Σε περιοχές της Φθιώτιδας είχαν συλληφθεί οκτώ μέλη της, επτά άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 38 έως 26 ετών, μεταξύ των οποίων και ο 35χρονος αρχηγός της, ενώ πέντε ακόμη άτομα είχαν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί τους και αναζητούνταν.

Επίσης, σε δασώσεις και ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας εντοπίστηκαν δύο μεγάλες φυτείες χασίς και κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.800 δενδρύλλια.
Η πρώτη φυτεία εντοπίστηκε σε πλαγιά του όρους Καλλίδρομο κοντά στο Ελευθεροχώρι, είχε έκταση περίπου ενός στρέμμα και αποτελούνταν από 1.300 δενδρύλλια χασίς ύψους μέχρι και 2,1 μέτρων.

Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, μέσα στη φυτεία, τρία μέλη της οργάνωσης, που είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και περιποίηση των φυτών, μένοντας μόνιμα σε δύο αυτοσχέδια καταλύματα, εξοπλισμένα με τα απαραίτητα εφόδια για τη διαμονή και σίτισή τους. Για το πότισμα των φυτών οι δράστες είχαν αναπτύξει πλήρες σύστημα ύδρευσης με υπέργεια και υπόγεια λάστιχα ποτίσματος, παίρνοντας νερό από κοντινή φυσική πηγή, ενώ στον χώρο της φυτείας είχαν δημιουργήσει και αυτοσχέδιο αποξηραντήριο για τα φυτά της νέας σοδειάς.

Η δεύτερη φυτεία, που εντοπίστηκε σε λόφο κοντά στο Καινούριο Καμένων Βούρλων είχε έκταση μισό στρέμμα, εκτείνονταν σε δύο επίπεδα και αποτελούνταν από 502 δενδρύλλια χασίς, ύψους μέχρι 1,5 μέτρου.

Από τις δύο αυτές φυτείες η αναμενόμενη συνολική συγκομιδή χασίς εκτιμάται ότι θα ήταν 720 κιλά και η εγκληματική οργάνωση θα αποκόμιζε από τη διακίνησή τους ποσό που θα ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης το καλοκαίρι του 2017 καλλιέργησαν τουλάχιστον μία φυτεία με 425 δενδρύλλια χασίς, από τα οποία η συγκομιδή τους ήταν 170 κιλά, ενώ ταυτοποιήθηκε και η διακίνηση 78 κιλών σε Ελλάδα και Βέλγιο.

Σε έρευνες στα σπίτια των μελών του κυκλώματος και σε χώρο που διατηρούσε ο 35χρονος αρχηγός, κατασχέθηκαν τέσσερα κιλά και 577 γραμμάρια χασίς, πολλά κινητά τηλεφώνα 1.040 ευρώ και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα που οι δράστες χρησιμοποιούσαν.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.