STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Δύο ακόμη «ναι» υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών

από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Σπύρο Λυκούδη, μία επιχείρηση κοινοβουλευτικού μπλοκαρίσματος από τους ΑΝΕΛ και νέα επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση είναι η εικόνα που διαμορφώνεται ενόψει της κύρωσης της συμφωνίας η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.


Μέσα στο κλίμα της ακραίας πολιτικής πόλωσης που έχει διαμορφωθεί τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην συμμετοχή που θα έχει το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας την Κυριακή το μεσημέρι στο Σύνταγμα.


Το πως θα εξελιχθεί και η δυναμική που θα έχει αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Μεγαλύτερη από το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου εκτιμούν ότι θα είναι η συγκέντρωση της Κυριακής τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.
Οι διοργανωτές περιμένουν πάνω από 3.000 λεωφορεία.

Από την πόλη της Λαμίας πρωτοβουλία μετακίνησης λεωφορείων ανέλαβε η Χριστανική εστία. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 8 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Διάκου. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΔΩ


Η Εκκλησία βγαίνει μπροστά για άλλη μια φορά για το κρίσιμο εθνικό θέμα της Μακεδονίας. Μητροπολίτες, απλοί Ιερείς, γέροντες από το Άγιο Όρος και Μονές ανά την επικράτεια, θα βρεθούν την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος και μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ιεράρχες από όλα τα σημεία της χώρας έχουν εκφράσει δημόσια την στήριξη στο συλλαλητήριο, πολλοί είναι αυτοί που θα δώσουν το παρών, ενώ άλλοι που δεν μπορούν λόγω απόστασης να βρεθούν στην Αθήνα θα προσεύχονται για την ομαλή διεξαγωγή του, αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας.

22 Ιεράρχες από τη Βόρεια Ελλάδα εδώ και καιρό έχουν δημοσιοποιήσει τις θέσεις τους ζητώντας να μην ψηφιστεί η συμφωνία. Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους με ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι θα αποστείλει εκπροσώπους της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής στο Σύνταγμα, και ζητεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.


«Μέσα στο κλίμα της πολιτικής ανωμαλίας των τελευταίων ημερών παραβιάζεται το πνεύμα της Δημοκρατίας», αναφέρει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, καλώντας τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της Μητρόπολης να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

 

ΕΔΩ το κάλεσμα του κ. Νικολάου. 


Τη δική του φωνή μαζί με αυτή των 22 Ιεραρχών της Βορείου Ελλάδος ενώνει ο μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος.


«Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη, για να αποτραπεί η προδοσία και το έγκλημα κατά της Ελληνικότητος της Μακεδονίας μας» αναφέρει στο κάλεσμά του ο μητροπολίτης Φωκίδος.


ΕΔΩ η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Φωκίδος

Σχόλια (0)

Δεν έχουν δημοσιευτεί σχόλια ακόμη

Γράψε το σχόλιό σας

  1. Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτης.
Εικόνες (0 / 4)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.