Στη Φθιώτιδα, θα βρεθεί την Πέμπτη, η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, που από σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα και ήδη συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα η κ.Κρέτσου στις 11.00  θα γίνει δεκτή στο γραφείο του από τον Περιφερειάρχη Στερεάς, Κ.Μπακογιάννη και θα υπογράψουν από κοινού, πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

 

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 14.40 η Ευρωπαία επίτροπος, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς, θα επισκεφθεί το Λιανοκλάδι προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου στη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του. Η υπερσύγχρονη γραμμή υψηλής ταχύτητας θα μειώσει κι άλλο τον χρόνο του σιδηροδρομικού ταξιδιού Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Μόλις ολοκληρωθούν οι πρόσθετες εργασίες σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών, οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στον χρόνο-ρεκόρ των τρεισήμισι ωρών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο ολοκληρωμένο έργο της παράκαμψης Μακρακώμης στις 16.00 και το πρόγραμμα της επίσκεψης θα ολοκληρωθεί σε ιδιωτική επένδυση χρηματοδοτούμενη από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.