STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

9 μήνες μεθοδικών ερευνών χρειάστηκαν από το τμήμα ασφαλείας Λαμίας, για να ξετυλίξει το κουβάρι του θανάτου 56χρονου Γερμανού, που είχε βρεθεί στις 9 Ιανουαρίου, νεκρός δίπλα στο αυτοκίνητο του, από αγρότη σε δασική περιοχή της Αρκίτσας Φθιώτιδας.

Το θύμα είχε τραύματα από σκάγια κυνηγετικού όπλου, σε διάφορα σημεία του σώματός του και είχε πυροβοληθεί δυο φορές. Δεν είχε βρεθεί το κινητό τηλέφωνο, όπως επίσης και το κυνηγετικό του όπλο, ενώ οι τσέπες του παντελονιού του φαίνονταν να έχουν ερευνηθεί και δεν εντοπίστηκαν στα ρούχα του πορτοφόλι ή χρήματα. Αντιθέτως είχαν βρεθεί χρήματα στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν παρκαρισμένο και κλειδωμένο δίπλα του. Τα κλειδιά είχαν βρεθεί λίγα μέτρα μακρύτερα.

Το γεγονός πως το θύμα είχε πυροβοληθεί δύο φορές από πολύ κοντινή απόσταση και πισώπλατα, ήταν απόδειξη ότι γνώριζε το δολοφόνο του ο οποίος ήταν άτομο της εμπιστοσύνης του.

Έτσι αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή το ατύχημα ή η αυτοκτονία. Οι αστυνομικοί έστρεψαν τις έρευνες τους, στο φιλικό περιβάλλον του 56χρονου θύματος και κυρίως στην 46χρονη πρώην σύζυγο του και στον 56χρονο φίλος της, τον οποίο το θύμα γνώριζε. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αξιοποιήθηκαν εγκληματολογικά και άλλα πειστήρια, ενώ αναπτύχθηκε και συνεργασία, μέσω της Interpol , με Αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Η 46χρονη και ο 56χρονος, συνελήφθησαν την Πέμπτη. Το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Λαμίας. Ο άνδρας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και η γυναίκα ως ηθικός αυτουργός αφού φέρεται να είναι αυτή που τον ώθησε να πυροβολήσει τον 56χρόνο πρώην σύζυγο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τριτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 56χρονος Γερμανός είχε δανείσει μεγάλο χρηματικό ποσό στην πρώην σύζυγο του για να ανοίξει κατάστημα, με την προϋπόθεση ότι κάθε μήνα θα του έδινε χρήματα για να εξοφλήσει το δάνειο, ωστόσο εκείνη δυσκολεύτηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε να τηρήσει τη συμφωνία.

Εν τω μεταξύ η 46χρονη έκανε σχέση με τον 56χρονο Έλληνα, ο οποίος, τον Ιανουάριο του 2000, είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπού και παραβάσεων νομοθεσίας περί όπλων, στη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας. Τότε σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη γυναίκα άρχιζε να επεξεργάζεται την εξόντωσή του πρώην συζύγου της για το «σβήσιμο» του χρέους αλλά και την αρπαγή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος στην Ελβετία, στους οποίους ήταν και εκείνη συνδικαιούχος.

Μάλιστα επιχείρησε να δημιουργήσει και άλλοθι για την παρουσία της ίδιας και του νυν συντρόφου της σε άλλο σημείο, το επίμαχο χρονικό διάστημα της δολοφονίας. Αρχικά, ήταν εκείνη που είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Αργότερα προέκυψαν εργαστηριακά ευρήματα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, DNA και αποτυπώματα, που φέρεται να συνδέουν τους κατηγορουμένους με την σκηνή του εγκλήματος. Η τελευταία ενοχοποιητική ένδειξη ήρθε για τους αστυνομικούς με τα ταξίδια της 46χρονης στην Ελβετία, όπου φέρεται να προέβαινε σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με το θύμα.

 

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.