STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Με την Ελλάδα να παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία και την αξία του εμπορικού στόλου να ανέρχεται περίπου στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2018, το φετινό Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ανοίγει την συζήτηση γύρω από τη σημαντικότερη «βιομηχανία» της χώρας, ως κόμβο διπλωματικού και γεωπολιτικού στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανοίγει τις πόρτες του σε περισσότερους από 300 ομιλητές και εξέχουσες προσωπικότητες από το διεθνή πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο. Στην 4ήμερη εκδήλωση θα συζητηθούν πάνω από 50 θέματα καίριας σημασίας, με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής της χώρας και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Πέραν όμως των προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, καθώς και τους ανθρώπους του πνεύματος, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στηρίζουν εμπράκτως και μία σειρά από επιχειρηματίες, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών τους.

Η συμμετοχή στελεχών από πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην χώρα και προσφέρουν θέσεις εργασίας, τεχνογνωσία και τονώνουν την ανάπτυξη είναι τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας σε μία στιγμή που η απασχόληση είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, ειδικά των νέων ανθρώπων.

Όπως και σε ανάλογα φόρα στο εξωτερικό οι εταιρείες καταθέτουν τις απόψεις τους προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, να αρθούν οι όποιες αγκυλώσεις εμποδίζουν τις επενδύσεις στην χώρα μας, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας – για εξειδικευμένους και μορφωμένους ανθρώπους – που τόσο έχουμε ανάγκη.

Στους Δελφούς θα βρίσκονται στελέχη της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, Volvo, αλλά και της εταιρείας καλλυντικών και φαρμάκων, Roche. Οι δύο εταιρείες, με παρουσία σε ολόκληρο τον πλανήτη, ηγούνται στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ έχουν να παρουσιάσουν και πλούσιο ανθρωπιστικό έργο.

Στους Δελφούς θα είναι άλλη μία κορυφαία επιχείρηση στον τομέα της, που άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας από τη δημιουργία του πρώτου προσωπικού υπολογιστή μέχρι και σήμερα, η Microsoft. Ενώ το παρόν θα δώσουν και στελέχη της, Google, της Oracle, αλλά και της ασφαλιστικής, NN.

Η Imerys, η γαλλική πολυεθνική που ειδικεύεται στη βιομηχανική παραγωγή θα βρίσκεται επίσης στους Δελφούς, το ίδιο και η LafargeHolcim, η οποία έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον για τη χώρα μας, κάνοντας σημαντικές επενδύσεις.

Ηγετικό ρόλο στον τομέα των επενδύσεων στην Ελλάδα έχει και η πολυεθνική, Philipp Morris, που έχει προσφέρει και συνεχίζει να δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Από τον τομέα των φαρμάκων, το παρόν θα δώσει επίσης και η Abbvie, η οποία κατέχει σημαντική θέση στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης νέων σκευασμάτων.

Πώς μπορεί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τη θέση της ως υπερδύναμη, προκειμένου να αυξήσει την επιρροή της στη διεθνή πολιτική, δεδομένου του ηγετικού της ρόλου στη μεταφορά εμπορίου και ενέργειας; Καταξιωμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν τις ναυτιλιακές, εμπορικές και νομοθετικές εξελίξεις τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη Συμφωνιών Ελεύθερων Συναλλαγών, το Brexit, αλλά και τις προκλήσεις της διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

Ανάμεσά τους, ο εφοπλιστής και Διευθύνων Σύμβουλος της East Med Maritime Θανάσης Μαρτίνος, ο Ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation Limited και πρόεδρος της Intertanko Νίκος Τσάκος, o πρόεδρος της Dynagas LNG Partners LP Γιώργος Προκοπίου, η Senior Partner και διευθύνουσα σύμβουλος της Boston Consulting Group στην Ελλάδα και επικεφαλής του κλάδου Ναυτιλίας για την BCG παγκοσμίως Camille Egloff, αλλά και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Ωνάση», Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου.

Λεπτομέρειες για το forum ΕΔΩ 

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.