STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

karampapmasΛίστα αιτημάτων με προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Κανήθου απέστειλε στο δήμο Χαλκιδέων ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος.

Όπως αναφέρει, όγω αδυναμίας παρουσίας του συλλόγου τους την 2η ημέρα σύγκλισης της επιτροπής διαβούλευσης Παρασκευή 3/8/18, για αντικειμενικούς λόγους,(την 1η παρευρεθήκαμε) θεωρούν σωστό να υποβάλουν υπόμνημα αναφορικά με προβλήματα της περιοχής της Κανήθου.

1. Σηματοδότης (φανάρι) στην διασταύρωση Λ. Καραμανλή και Νικοδήμου (επανειλημμένα γίνονται τροχαία ατυχήματα λόγω κακής ορατότητας)2. Ενισχυμένη φροντίδα και εξωραϊσμός του αλσυλλίου του Καράμπαμπα ( επιδιόρθωση του φωτισμού, επισκευή-διόρθωση στα σπασμένα παγκάκια στα τραπέζια και στου κάδους απορριμμάτων, φύλαξη του αλσυλλίου από βανδαλισμούς και με την αρωγή της αστυνομίας)3. Μεταφορά της αφετηρίας των λεωφορείων από την διασταύρωση Απόλλωνος και Αναγνωστοπούλου, 100 μέτρα παραπάνω ,καθώς και του υφιστάμενου περιπτέρου στην απέναντι γωνία (συχνά ατυχήματα λόγω έλλειψης ορατότητας).4. Βελτίωση του οδοστρώματος λόγω ολισθηρότητας της οδού Δεληγιαννη όπου η κλίση είναι μεγάλη ,η στροφή επικίνδυνη και περιορισμένης ορατότητας ,καθώς και κατά την απόληξη αυτής στην Καραισκάκη και στην συμβολή με την Λ.Καρώνη ( γίνονται ατυχήματα και είναι αυξημένης επικινδυνότητας)5. Διευθέτηση της σήμανσης στο στενάκι της οδού Μυστριώτη που καταλήγει στην Λ.Μακαρίου.Να επιτρέπεται και η στροφή αριστερά και όχι μόνο δεξια προς την παλιά γέφυρα. Αιτημα πολλών γιατί δημιουργεί πρόβλημα από εκεί να πάει κανείς προς τις ροδιές η την πλάτεια Κανήθου κλπ.6. Λογω και των προσφάτων τραγικών γεγονότων με τις φωτιές ,επισημαίνουμε και αναλαμβάνουμε από την επόμενη άνοιξη και εμείς σαν σύλλογος την υποχρέωση να φροντίσουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής μας για την αποψίλωση των κενών και μη κτισμένων οικοπέδων. η πλειοψηφία των οποίων παραμένει όλη την θερινή περίοδο ακαθάριστη και η χλωρίδα οργιάζει. Πρέπει ο Δήμος να ενημερώσει με καμπάνια μεσω φυλλαδίων και του τύπου όλους τους ιδιοκτήτες κενών οικοπέδων ότι έχουν την υποχρέωση να αποψιλώνουν τα οικόπεδα τους πριν το καλοκαίρι .Εαν όχι το έργο θα το επωμιστεί ο Δήμος αλλά σε αυτούς θα επιβληθεί πρόστιμο, ετσι 'όπως επιβάλει ο νόμος.7. Στους κάδους ανακύκλωσης υπάρχει έλλειψης πρέπει να προστεθούν περισσότεροι, τουλάχιστον 2 ανα οικοδομικό τετράγωνο. Συχνή πλύση των καδων σκουπιδιών λόγω μεγάλης κακοσμίας ιδιαίτερα το καλοκαιρι8. Επίσης επαναφέρουμε την πρόταση για την επέκταση της ανακύκλωσης στο επίπεδο της κομποστοποίησης ανά γειτονιά η ανά σπίτι ,με προπαγάνδιση και ενημέρωση του κοινού τονίζοντας τα πλεονεκτηματα της μεθόδου, κυρίως την σημαντική μείωση των σκουπιδιών και την αξιοποίηση των προϊόντων κομποστοπόιησης. Εαν ο δήμος βοηθήσει με προπαγανδιστικό υλικό, μπορούμε σαν σύλλογος να αναλάβουμε αυτή την καμπάνια ενημέρωσης αλλά και πραγματοποίησης της σύγχρονης αυτής μεθόδου ανακύκλωσης!

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.