STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

nero2Το νερό είναι λιγοστό ίσα ίσα για τις ανάγκες του καλοκαιριού λένε οι κάτοικοι στην Κάρυστο, που βλέπουν συνεχώς να γίνονται υδροληψίες από φυσικές πηγές από την εταιρεία που δραστηροποιείται στην περιοχή για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Η ανομβρία συνεχίζεται, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η σκόνη απλώνεται παντού και το νερό χρησιμοποιείται για τα έργα.

Οι κάτοικοι απορούν για το πως θα ποτίσουν τις καλλιέργειες τους, από που θα πιουν τα ζώα, πως θα ποτιστούν τα δέντρα.

Χθες οι κτηνοτρόφοι που τα κοπάδια τους πνίγονται από την σκόνη έκλεισαν το δρόμο στο βουνό για να μην περνούν τα φορτηγά των εταιρειών. Υπάλληλοι τους είπαν ότι θα βρέχουν εφεξής το σημείο για να μην σηκώνεται σκόνη. Οι κτηνοτρόφοι όμως απορούν για το που θα βρίσκουν τόσους τόνους νερού που χρειάζονται, όταν η περιοχή κινδυνεύει από ανυδρία.

Για το θέμα έχει γράψει σχετικώς στη σελίδα του στο facebook ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει ότι από τις 05/04/2018 έχει αποστείλει επιστολή με αρ.πρωτ. 3563 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό Περιβάλλοντος τονίζοντας, όπως και σε παλαιότερες επιστολές, ότι η δραστηριοποίηση των αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δημιουργεί ζητήματα τα οποία ευλόγως απασχολούν και ανησυχούν την τοπική μας κοινωνία, εξηγώντας ταυτόχρονα, ότι η κτηνοτροφία, η γεωργία, η μελισσοκομία και ο τουρισμός , αποτελούν κάποιους από τους κύριους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καρύστου.

IMG 99a1e784d9d23282912d4ebd82505d10 V

Ζητά από τις εταιρείες και κυρίως από την εταιρεία Εnel Green Power Hellas που δραστηριοποιείται στον ορεινό όγκο της ΟΧΗΣ , καθώς και από τις υπόλοιπες εταιρείες, να προχωρήσουν στην άμεση και συνεχή διαβροχή των δρόμων που χρησιμοποιούν ώστε να ελαχιστοποιηθεί η εκπομπή σκόνης, όπως άλλωστε υποχρεούνται από τη νομοθεσία και προβλέπεται και στους περιβαλλοντικούς όρους των έργων.

Για την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος του νερού, ζητά την κατασκευή συστήματος αφαλάτωσης στην περιοχή του «Μπούρου» με χρηματοδότηση της εταιρείας αλλά και την παραχώρηση του εν λόγω έργου στο Δήμο Καρύστου, καθώς και τη συντήρησή του από την εταιρεία, μετά το πέρας των εργασιών.

nero1

Όλα αυτά τα παρακολουθούν με πολλή αγωνία οι δημότες, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν δίδεται καθοριστική λύση. Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους έχουν ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία παύση εργασιών, τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Απάντηση όμως δεν έχουν πάρει για το θέμα. 

Επίσης ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου από τις 6 Ιουνίου με επιστολή του στην εταιρεία μεταξύ άλλων τονίζει ότι ουδέποτε η ίδια προχώρησε στην απαραίτητη διαβούλευση για τα νέα έργα του Καφηρέα, ούτε σε συζήτηση με την τοπική κοινωνία για άλλο αιολικό πάρκο που έχει κατασκευάσει και λειτουργεί χρόνια τώρα.

Ο Σύνδεσμος προτείνει ανοικτό διάλογο με στελέχη της εταιρείας στο Γιοκάλειο Ίδρυμα στις 10/6.

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.