Τελευταίες Ειδήσεις

astynomia8Αστυνομικοί με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα θα κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους της Χαλκίδας για την εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος επεκτείνεται και λαμβάνει δράση και στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα. Η τελετή του αγιασμού πραγματοποιήθηκε σε χώρο που παραχώρησε ο ΟΛΝΕ παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Μιλτιάδη Πουρσανίδη, αστυνομικού δ/ντή της Εύβοιας, Γιώργου Νικολιδάκη, αξιωματικών και αστυνομικού προσωπικού καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

astynomia5

Με αφορμή την έναρξη του νέου αυτού θεσμού αστυνόμευσης στη τελεστή αγιασμού παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Παιδείας, Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πεζικού/Γ.Ε.Σ., Υποστράτηγος Γεώργιος Λιάκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, Πύραρχος Ευάγγελος Παλιός, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας, Αντιπλοίαρχος Χρήστος Φραγκιάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, Ανδρέας Παπανδρέου, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της πόλης.

astynomia9

Ειδικότερα, οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

• η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, • η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών,• η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

Οι αστυνομικοί ποδηλάτες, για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη.

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.