Τελευταίες Ειδήσεις

osios24Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, οι επίσημες Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Αναγγελία της Αναγραφής του Ονόματος του Αρχιμανδρίτου Ιακώβου Τσαλίκη. Σύμφωνα με απόφαση της Συνόδου η γιορτή του Αγίου θα είναι στις 22 Νοεμβρίου.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης και τα μέλη της τιμίας Συνοδείας Του, μεταξύ των οποίων οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος, και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, μαζί με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και Υφ. Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και τον αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, μαζί με άλλους Μητροπολίτες Ιερείς έφθασαν δια θαλάσσης στην Λουτρόπολη της Αιδηψού. Κάτω από δρακόντεια μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο Θέρμαι Σύλλα, όπου τους περίμενε η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου μαζί με βουλευτές της Εύβοιας, τον Περιφερειάρχη Στερεάς, Κώστα Μπακογιάννη και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

osios21

Στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, από πολύ νωρίς είχαν αρχίσει να καταφθάνουν χριστιανοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και Βαλκανικών χωρών.

osios44

Με την καθοδήγηση της τροχαίας Χαλκίδας εισέρχονταν στον χώρο, ο οποίος είχε διαμορφωθεί ειδικά για το διήμερο των εκδηλώσεων. Έξω από τον Ιερό Ναό υπήρχε διαμορφωμένος χώρος για τους εκπροσώπους της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, των σωμάτων ασφαλείας και άλλων θεσμικών φορέων.

osios29

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Αγρ.Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος, Κων/νος Τσουβάλας, τέως Υπουργοί και Βουλευτές.

os da24

os da22

Ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίον εψάλησαν για πρώτη φορά Τροπάρια εκ της Ιεράς Ακολουθίας του Οσίου Ιακώβου, την οποία συνέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Την ιερά Υμνωδία διηκόνησε η εικοσαμελής Χορός Ψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ την Πατριαρχική Πράξη Ανέγνωσε ο ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου.

Μετά τον Μεγάλο Εσπερινό κατευθύνθηκαν στα Λουτρά Αιδηψού, όπου στο Ξενοδοχείο «Θέρμαι Σύλλα», η Δήμαρχος Ελένη Ευσταθίου-Σπανού, παρέθεσε το επίσημο Δείπνο προς τιμήν του Παναγιωτάτου, κατά την διάρκεια του οποίου η ίδια προσεφώνησε τον Παναγιώτατο, καθώς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης.

os da220

os da224 Την επομένη ημέρα το πρωί, Κυριακή των Αγίων Πάντων 3 Ιουνίου 2018, ο Παναγιώτατος προσήλθε στην Ιερά Μονή και αφού προσκύνησε τον Τάφο του Οσίου Ιακώβου και την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, χοροστάτησε στον Όρθρο και αμέσως μετά προεξήρχε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου, Χαλκίδος, Ισπανίας και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου. Παρέστησαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

os da27

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.