STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

dhmot agora1Καμπανάκι κινδύνου στη δημοτική αρχή Χαλκιδέων χτυπά ο Σύλλογος Διπλωματούχων Πολτικών Μηχανικών Εύβοιας, καθώς κρίνει ανεπαρκή την υποστύλωση που έχει γίνει σε κτήριο της Δημοτικής Αγοράς επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου. Μετά και την κατάρρευση τμήματος σε άλλο κτήριο επί των οδών Νεοφύτου & Κριεζώτου, που σημειώθηκε στα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο Σύλλογος έκρινε ανάγκη να επισημάνει στον Δήμο την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Συγκεκριμένα για το κτήριο της Βενιζέλου ζητά οι σκαλωσιές να τοποθετηθούν σωστά και με περιθώριο για να περνούν κάτω από αυτές οι πολίτες, χωρίς να χρειάζεται να βγουν στο δρόμο για να περπατήσουν, καθώς κινδυνεύουν να χτυπηθούν από διερχόμενο αυτοκίνητο.

dhmot agora7

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η προσωρινή υποστήλωση φέρει ακατάλληλα και με αραιή διάταξη ικριώματα, υποστυλώνοντας ανεπαρκώς και σημειακά τον πρόβολο με αποτέλεσμα τμήματα που αποκολλούνται να μη συγκρατούνται από την κατασκευή, σε ένα σημείο κομβικό για την πόλη.

Καλούν την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να ενεργήσει άμεσα και να προβεί σε λήψη όλων των απαραίτητων εκείνων μέτρων, όχι μόνο στο εν λόγω σημείο αλλά και σε όλη την περίμετρο του συγκροτήματος κτηρίων της ΔΑΧ. Απαραίτητη δε κρίνεται η εγκατάσταση περίφραξης στο σημείο που κατέρρευσε τμήμα του κτηρίου επί των οδών Νεοφύτου & Κριεζώτου.

dhmot agora4

dhmot agora3

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με αφορμή την κατάρρευση τμήματος του Β—Α προβόλου του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας επί των οδών Νεοφύτου & Κριεζώτου, που σημειώθηκε στα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο Σύλλογος μετά από οχλήσεις μελών του, επισημαίνει τα εξής:

Η προσωρινή υποστύλωση των προβόλων στο Ν-Δ άκρο του κτηρίου της ΔΑΧ, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου κρίνεται ανεπαρκής. Φέρει ακατάλληλα και με αραιή διάταξη ικριώματα, υποστυλώνοντας ανεπαρκώς και σημειακά τον πρόβολο με αποτέλεσμα τμήματα που αποκολλούνται να μη συγκρατούνται από την κατασκευή. Τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία στο κέντρο της πόλης, αποτελεί κομβικό σημείο συνεχούς διέλευσης και στάσης πεζών (φωτεινός σηματοδότης), οπότε είναι απαραίτητο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα ασφαλείας.

dhmot agora2

Επίσης, αναφέρουμε ότι ανεξάρτητα της λύσης που από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα αποφασιστεί για μια ασφαλή κατασκευή, είναι υποχρεωτικό να γίνεται έλεγχος και ανά τακτά χρονικά διαστήματα συντήρηση, δεδομένων των φθορών που προκύπτουν από το πέρασμα του χρόνου.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα κρίνεται επικίνδυνη για τους πολίτες. Καλούμε την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να ενεργήσει άμεσα και να προβεί σε λήψη όλων των απαραίτητων εκείνων μέτρων, όχι μόνο στο εν λόγω σημείο αλλά και σε όλη την περίμετρο του «ξεχασμένου» συγκροτήματος κτηρίων της ΔΑΧ, με αποκλειστικό μέλημα τη δημόσια ασφάλεια και υγεία των συμπολιτών μας,

Επισημαίνεται δε, ότι ο σύλλογός μας στο παρελθόν έχει ταχθεί με ξεκάθαρη θέση υπέρ της διατήρησης του συγκροτήματος των κτηρίων της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας ως διατηρητέο μνημείο της πόλης μας με Δελτίο Τύπου όσο και με την επί τόπου παράσταση στην κοινή συνεδρίαση του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ (18.12.2014).

dhmot agora6

Την ίδια θέση εξακολουθεί να έχει και σήμερα και αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκπόνησης των απαραίτητων μελετών έναρξης του πολυπόθητου έργου της αποκατάστασης ενός εξαίρετου μνημείου της ύγχρονης ιστορίας της πόλης μας.Με αίσθημα ευθύνης εκ μέρους του ΔΙΣ.του Συλλόγου Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.