STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

DSC 618315557Ν' ακούσει από κοντά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου θέλησε ο Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Οι αγρότες και οι πρόεδροι των δημοτικών ενοτήτων παρουσίασαν τα ζητήματα που τους απασχολούν. Του δήλωσαν ότι δεν μπορούν να κρατηθούν πλέον σε αυτή τη δουλειά, γιατί το κόστος παραγωγής είναι πολύ μεγάλο, του ζήτησαν να δει τα θέματα του ΕΦΚΑ και του ΑΤΑΚ, τον ρώτησαν γιατί ενώ κάποιοι δουλεύουν 50 χρόνια κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, έπρεπε να τους πάει στο ηλικιακό όριο των 67 χρόνων για να πάρουν σύνταξη. Δασικοί χάρτες και τα λάθη που έχουν γίνει., καθώς και οι καταστροφές που προκαλούν στην Εύβοια τα αγριογούρουνα ήταν επίσης, κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Οι κτηνοτρόφοι, από την πλευρά τους, του είπαν ότι δεν έχουν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και πολλές ακόμη οικονομικές υποχρεώσεις.

DSC 618415558

Ο κος Αποστόλου όταν πήρε τον λόγο τους ανακοίνωσε ότι δεν εντάχθηκε στο καινούργιο πρόγραμμα για τα εγγειοβελτιωτικά έργα το Φράγμα των Ψαχνών. ‘Ένα έργο που θα δώσει ζωή από τη διαχείριση του νερού στον αγροτικό κόσμο. Όπως είπε η μελέτη που ήδη υπάρχει πρέπει πρώτα να επικυροποιηθεί, να υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, να εγκριθεί και το γρηγορότερο να εναχθεί στην δεύτερη φάση του προγράμματος. Όσον αφορά στη συμμετοχή των αγροτών σε μέτρα και δράσεις του Υπουργείου η εικόνα δεν είναι καλή, καθώς δεν υπάρχει το ενδιαφέρον, όπως σε άλλους νομούς.

Παραδέχθηκε ότι η οικονομική κρίση δεν άφησε αλώβητο τον αγροτικό κόσμο. Η χώρα βγαίνει από την κρίση και από τον Αύγουστο η κατάσταση θα αρχίσει να διαμορφώνεται τελείως διαφορετικά στη χώρα.

Το θέμα των δασικών χαρτών, που του έθεσαν, δήλωσε πως τους απασχολεί και ειδικά για το τι μπορεί να γίνει γι’ αυτούς που έχουν ήδη κυρωθεί. Για τα αγριογούρουνα έγινε προχθές σύσκεψη στο Υπ.Περιβάλλοντος και το επιτελείο που συμμετείχε σ' αυτήν υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύση.

DSC 618615559

Για το κόστος παραγωγής τους πρότεινε τη δημιουργία Συνεταιρισμών, γιατί αυτό θα τους προστατέψει και θα τους ενισχύσει σημαντικά. Για τον αγροτικό χώρο είναι απόλυτη αυτή η γραμμή συνεργασίας, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, δήλωσε χαρακτηριστικά.Βέβαια, από τη συνεδρίαση δεν έλειψε το θέμα του ΤΕΙ Ψαχνών και η ΛΑΡΚΟ.

Για το ΤΕΙ ο κος Αποστόλου επεσήμανε ότι θέση του Υπουργού Παιδείας είναι η πρόταση του ΕΚΠΑ, η οποία τέθηκε σήμερα προς διαβούλευση με κάποιες τροποποιήσεις από την αρχική. Ο βουλευτής Τάσος Πρατσόλης αποκάλυψε πως στα χέρια του Υπουργού Παιδείας έφτασε και τρίτη πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, πρόκειται για πρόταση του Πολυτεχνείου.

Για την ΛΑΡΚΟ ο Υπουργός δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.