STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

IMX 1.Giorti Katixitikon Aidipsou 6.5.2018 001Το πρωί της Κυριακής του Τυφλού 13 Μαΐου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον ΙεροκήρυκαΑρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό μετέβη στην Ενορία της Σκεπαστής του Δήμου Λίμνης,Μαντουδίου, Αγίας Άννας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή,εκτός των ανωτέρω Κληρικών και του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Γεωργίου Κοντογιάννη και πολλών ευσεβών Ενοριτών.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, με αφορμή τα δύο Αναγνώσματα της Θείας Λειτουργίας, ενώ την ιερά υμνωδία διηκόνησε ο εξ Ιστιαίας ιεροψάλτης και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στην Σχολή της Ι. Μητροπόλεως κ. Παναγιώτης Αναστασίου, τον οποίον πλαισίωσαν και οι ιεροψάλτες της Ενορίας.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσήλθε και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως Πρωτοπρεσβ.Κωνσταντίνος Λιάσκος και ο Εφημέριος Κεχριών Πρεσβ. Αντώνιος Τσούπρος. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, οΣεβασμιώτατος και οι συνοδοί του Κληρικοί μετέβησαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΔημοτικούΣχολείου Ωρεών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, για να παρακολουθήσει την εορτή λήξης τωνΚατηχητικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας.IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 005Από νωρίς γονείς και παιδιά είχαν κατακλύσει το χώρο και παρακολούθησαν τα παιδιά των Κατηχητικών της περιοχής να παρουσιάζουν με απλό και πρωτότυπο τρόπο τραγούδια, χορούς, ποιήματα, θεατρικά και ψαλμούς, τα οποία με την βοήθεια των Ιερέων και των Κατηχητών τους είχαν προετοιμάσει. Την εκδήλωση άνοιξε ο υπεύθυνοςΝεότητος της περιφερείας Πρεσβ. Ιωάννης Σούρας, ενώ στο τέλος της εορτής, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος,ο οποίος συνεχάρη τους κατά τόπους Ιερείς που εργάζονται ιεραποστολικά στη Νεότητα, τους Κατηχητές, ο οποίοιτολμούν να μιλούν στα παιδιά για το Χριστό και την Εκκλησία, τους γονείς και παππούδες και γιαγιάδες, πουσυντελούν στην οικοδομή των παιδιών και, μάλιστα, σε μια εποχή που η οικογένεια δεν απολαμβάνει την στοργήκαι την στήριξη από φορείς και θεσμούς που θα έπρεπε να την συνδράμουν. Κάλεσε όλους, σε αυτό το κλίμα πουπροκαλεί την αίσθηση της διάλυσης, να συνεχίσουν να αντιστέκονται οι καλοί Κληρικοί, οι καλοί δάσκαλοι, οι καλοίγονείς και οι καλοί κατηχητές, με όπλα την αλήθεια της Εκκλησίας και την προβολή της πραγματικής ζωής, η οποίαδεν εξαντλείται απλώς σε κάποιες αξίες, αλλά είναι πρόσωπο, ο Ιησούς Χριστός, από την διδαχή του Οποίου και την πίστη και την προσευχή σ' Εκείνον, πηγάζουν όλες οι αρετές, με τις οποίες τα παιδιά, όχι μόνο θα γίνουν καλοί χριστιανοί, αλλά και σωστοί πολίτες.IMX 2.GiortiLixisKatixitikonIstiaias 13.3.2018 011

Ευχαρίστησε, τέλος, τον π. Ιωάννη Σούρα, του οποίου η επιμέλεια και η ευθύνη στο έργο υπέρ της νεότητας επιβεβαιώνει τα λόγια του ιερού Χρυσοστόμου, ότι η σωστή διαπαιδαγώγηση, είναι η κατά Θεόναγωγή και ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν πρόοδο στη ζωή τους και να προσφέρουν πάντοτε χαρά σε όλους.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.