Τελευταίες Ειδήσεις

iakovososiosdavid09Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της Ρωσικής ταινίας για τον Άγιο Ιάκωβο της Εύβοιας. Τα γυρίσματα έγιναν στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ στις Ροβιές, εκεί που ο γέροντας Ιάκωβος έζησε και θαυματούργησε.

Στην ταινία υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν και του Μητροπολίτη Χαλκίδας-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κου Χρυσοστόμου. Ο τίτλος της ταινίας είναι «Άγιος Ιάκωβος, ο με Συγχωρείτε» και αυτό γιατί, όταν είχε επισκεφθεί το Μοναστήρι ο κος Βαρθολομαίος, πριν γίνει Οικουμενικός Πατριάρχης, ο γέροντας Ιάκωβος συνεχώς έλεγε απευθυνόμενος προς αυτόν: «Με συγχωρείτε..».

Αυτός ο λόγος που έβγαινε συνεχώς από τα χείλη του, έκανε εντύπωση στον Πατριάρχη, ο οποίος είχε δηλώσει τότε προς αυτούς που  ήταν  μαζί του στην Ιερά Μονή. «Αυτόν τον άνθρωπο όταν θα γίνει Άγιος θα τον λέμε ο Άγιος Ιάκωβος ο με Συγχωρείτε».

Να σημειωθεί ότι ο Όσιος Ιάκωβος είχε προφητεύσει στον κο Βαρθολομαίο ότι μία μέρα θα γίνει Πατριάρχης.

Αναμένεται μάλιστα η επίσκεψή του στο νησί στις αρχές Ιουνίου, όπου θα επισκεφθεί το Μοναστήρι και θα αναγνώσει της Πατριαρχικής Συνοδική Πράξεως αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.