Τελευταίες Ειδήσεις

pissons5Ανάστατοι είναι οι γονείς στον Πισσώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, καθώς το σχολείο τους με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας υποβαθμίζεται και από 6θέσιο γίνεται 5θέσιο.

Η απόφαση αυτή ήρθε στα χέρια τους πριν από δύο ημέρες, και, μόλις χθες, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σχολείο τους δύο δάσκαλοι προκειμένου να μετατεθούν στο διπλανό χωριό για τις ανάγκες του δημοτικού του Πούρνου. Πρόκειται για μία εξέλιξη που είναι αποτέλεσμα της επαναλειτουργίας του σχολείου του Πούρνου, το οποίο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του μετά από την τρίμηνη διαρμαρτυρία των γονέων που δεν ήθελαν να κλείσει το σχολείο τους και να μεταφέρουν τα παιδιά τους στον Πισσώνα. pissons1Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του Πισσώνα, η κυβέρνηση για να στηρίξει το θέλημα των γονέων του διπλανού χωριού, οι οποίοι για τρεις μήνες δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο, διαμαρτυρόμενοι για την αρχική της απόφαση να κλείσει το δημοτικό τους, αλλάζει τη δομή ενός 6θέσιου σχολείου για να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά, αγνοώντας τις όποιες παιδαγωγικές συνέπειες. Για το λόγο αυτό χθες, βρέθηκαν στο γραφείο του δ/ντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστα Ζημιανίτη, ο οποίος, όπως ισχυρίζονται, τούς είπε ότι τέτοια αλλαγή στη μέση της χρονιάς  γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαιδευτικής κοινότητας.  Χθες, το απόγευμα στο δημοτικό του Πισσώνα συνεδρίασαν οι γονείς και αποφάσισαν κινητοποίησεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας, στην Περιφερειακή Ενότητα και στο γραφείο του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης στη Λαμία. 

 

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.