Τελευταίες Ειδήσεις

stoupisΜε πρωτοβουλία του Περιφερειακού Σύμβουλου σ. Νίκου Στουπή, και αφου είχε προηγηθεί συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς , πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Θανάση Μπουραντά και τους Αντιδήμαρχους Παιδείας κ Χρήστο Σαμαρά και Νίκο Μπαράκο, για τις καθυστερήσεις που αφορούν την λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λέπουρων, ευθύνης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου .


Στον διάλογο που έγινε:
Ο Δήμαρχος δεσμέφτηκε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που άπτονται των ευθυνών του Δήμου (πολεοδομικές εκκρεμότητες, εξοπλισμός κλπ.).
Όσον αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο,ο επικεφαλής της Παράταξης «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» σ/φος Στουπής ανέλαβε να κάνει παρέμβαση στην περιφέρεια, για να αντιμετωπισθούν ζητήματα που αφορούν την μεταφορά των μαθητών.
Επίσης στο ζήτημα «μετά το Δημοτικό τι;» , από μεριάς της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε προς συζήτηση πρόταση του, που απεκόμισε τη συμφωνία της σύσκεψης, να γίνει προετοιμασία για την ίδρυση, σε πρώτη φάση, EEEEK στην περιοχή, με στόχο την ίδρυση πλήρους δομής Ειδικής Αγωγής.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε, σε συνεργασία με τους Βουλευτές της Εύβοιας, να επεξεργαστούν την πρόταση και να την προωθήσουν στο Υπουργείο Παιδείας, με την προυπόθεση ότι ο Δήμος θα έχει καλύψει όλες τις προυποθέσεις για την δημιουργία σχολικής μονάδας (διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εύρεση κτηρίου, διαβεβαίωση της κάλυψης των οικονομικών κλπ) . Ήδη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού σ/φου Μπαξεβανάκη όπου τέθηκε το θέμα αποσπάστηκε η κατ αρχήν θετική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για υιοθέτηση του συγκεκριμένου αιτήματος.
Στην συνάντηση συμμετείχαν και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, σ. Νίκος Σιόλιας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Κύμης –Αλιβερίου, κ. Αλεξάνδρα Θαλασσινού, η προισταμένη του Ειδικού Δημοτικού, κ. Αντωνία Παπαγιάννη και εκπρόσωπος των Γονέων και Κηδεμώνων, ο κ. Κόττης Παναγιώτης.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.