Τελευταίες Ειδήσεις

 

Το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη μέρα να υποδέχεται δημιουργούς, καλλιτέχνες και φίλους του κινηματογράφου.

Οι δράσεις στα πλαίσια της Νεανικής Δημιουργίας συνεχίζονται στο αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και στο Θέατρο Παπαδημητρίου.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα, μέχρι και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, να παρακολουθεί ταινίες από νέους δημιουργούς, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με διάφορα Σχολεία.
Στις 11.00 διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Παλίρροια (αίθουσα «Κλεοπάτρα) η συζήτηση με θέμα «Άνθρωπος και περιβάλλον». Τη συζήτηση διηύθυναν οι σκηνοθέτες Όμηρος Ευαγγελινός, Σταύρος Ιωάννου, η δημοσιογράφος Χαρά Φράγκου και ο γεωπόνος Βαγγέλης Αβδελάς. Στη συζήτηση παρευρέθηκε και μίλησε για την σημασία του περιβάλλοντος ο Μανώλης Γλέζος.
Το απόγευμα στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των βιβλίων «Το μήνυμα» του Κων/νου Μπατσακούτσα (υπό έκδοση), «Το μυστικό της φωτογραφίας» της Ρένας Ραψομανίκη και «Η Μεταλλευτική ιστορία της Εύβοιας» του Γιώργου Κατσαμάγκου.

Στο θέατρο Παπαδημητρίου θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ «The snow cave man» του Fridtjof Kjaereng. Η προβολή του έργου θα γίνει στις 18.20 στα πλαίσια του αφιερώματος Γνωριμία με Ξένες Κινηματογραφίες.

Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει στις 19.45, η Τιμητική εκδήλωση για τον φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα όπου θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος .

Αύριο, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 19.45, στο θέατρο Παπαδημητρίου η Τιμητική Εκδήλωση στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο.

Παράλληλα έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα λειτουργούν οι παρακάτω εκθέσεις:
• Έκθεση φωτογραφιών του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου «Αριστοτέλης»
• Έκθεση για τον Δημήτρη Μυταρά, η οποία περιλαμβάνει αφίσες από το προσωπικό του αρχείο και έργα των μαθητών του Εργαστηρίου από την έκθεση «Τα παιδιά ζωγραφίζουν Μυταρά». στο Εργαστήριο Τέχνης της Χαλκίδας
• Έκθεση φωτογραφιών από τις ταινίες και τη ζωή του Νίκου Κούνδουρου στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.