Τελευταίες Ειδήσεις

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Εύβοια από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την μεταφορά των μαθητών με ταξί από διάφορα χωριά του νησιού.

Πρόκειται για ένα ποσοστό μαθητών 10% που μένει σε εκκρεμότητα, καθώς το υπόλοιπο 90% εξυπηρετείται με από παρατάσεις περσινών δρομολογίων. Για την ώρα οι μετακινήσεις στα μέρη που υπάρχει πρόβλημα γίνονται είτε με μέσα των δήμων είτε με μέσα των γονέων. Για παράδειγμα στο Θεολόγο του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων τα 10 παιδιά που πάνε σχολείο στο χωριό Πισσώνα, 12χλμ μακριά, από το χωριό τους, μεταφέρονται με τζιπ του δήμου, το οποίο κάνει δύο και τρία δρομολόγια, μέχρι να τα μεταφέρει όλα στο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί διευθυντές σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας ενημέρωσαν την ημέρα του αγιασμού γονείς και μαθητές για το θέμα. Επίσης ο νόμος προβλέπει ότι για οποιοδήποτε εμπόδιο προκύψει με τους οδηγούς των ταξί να μην παραλαμβάνουν τα παιδιά, τότε τα χρήματα που θα διαθέσουν οι γονείς για την διεκπαιρέωση του ζητήματος, θα τύχουν και της ανάλογης αποζημίωσης από την Περιφέρεια, που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια. Από την πλευρά του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Σπανού, επισημαίνεται ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στο μεγάλο πλήθος ενστάσεων από τους αναδόχους. Επίσης ότι η Περιφέρεια είχε να αντιμετωπίσει την καθυστερημένη ενημέρωση από τα σχολεία για τα παιδιά που χρειάζεται να μετακινηθούν καθώς και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής  στην χωροταξική κατανομή των σχολείων. Το όλο θέμα αναμένεται να έχει τακτοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.