Τελευταίες Ειδήσεις

moysikosxoleio agiasmos2

 

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, παρευρέθηκε στον αγιασμό που τελέστηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης και ακολούθως στον αγιασμό στο Μουσικό Σχολείο «Νίκος Σκαλκώτας».

Στη Νέα Αρτάκη, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε στους νεαρούς μαθητές την μεγάλη ιστορία του συγκεκριμένου σχολείου που από το 1924, παρέχει τις υπηρεσίες του στη τοπική κοινωνία και την Εύβοια συνολικά. Φτιαγμένο για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών των προσφύγων από τη Μικρά Ασία εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να προσφέρει το δώρο της παιδείας στην τοπική κοινωνία διαμορφώνοντας πρώτα και κύρια ανθρώπους.

Στο Μουσικό Σχολείο «Νίκος Σκαλκώτας» αντίστοιχα τόνισε την ανάγκη όλοι οι φορείς που έχουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων να πάψουν να κρύβονται πίσω από μια διαρκή αναζήτηση αρμοδιοτήτων και να συντονιστούν έτσι ώστε τα προβλήματα να λύνονται εν τη γενέση τους . Η παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να απαλλαχθούν από τις μικροπολιτικές και συχνά μικροκομματικές έριδες καθώς αποτελούν την βασική επένδυση του συνόλου του ελληνικού λαού για το μέλλον.

Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει κάθε χρόνο πόσο πιστεύει και υποστηρίζει στην πράξη τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, φροντίζοντας πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα αναγκαία βιβλία στη θέση τους και στην ώρα τους.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.