Τελευταίες Ειδήσεις

 Ένα μοναδικό ανασκαφικό έργο που επιβεβαιώνει ότι στην Αμάρυνθο Ευβοίας υπήρχαν κτήρια που ανήκαν στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος έρχονται να παρουσιάσουν επίσημα στις 6 Σεπτεμβρίου η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός & Οικολογικός Σύλλογος Αμάρυνθου και ο Δήμος Ερέτριας.

Η εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία στις 8.30μ.μ., όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ανασκαφικού έργου. Δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη του πρώτου ελληνιστικού τοίχου σε μικρής έκτασης δοκιμαστική τομή έχουν ανασκαφεί πλέον τέσσερα μνημειώδη κτίρια στους δυτικούς πρόποδες του λόφου. Φέτος βρέθηκε για πρώτη φορά βρέθηκε ενεπίγραφη αναφορά στην Άρτεμη. Να σημειωθεί ότι στις 7 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00-12.00 π.μ., θα είναι επισκέψιμη η ανασκαφή για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τα μέλη της αρχαιολογικής ομάδας.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.