Τελευταίες Ειδήσεις

Ένας από τους σημαντικότερους Τούρκους καθηγητές της Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης επισκέφθηκε τη Χαλκίδα, στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Ίλμπερ Ορταϊλί που είναι υπεύθυνος για όλα τα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία της Τουρκικής Επικράτειας. Κατά την επισκεψή του στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Χρήστο Παγώνη, και ξεναγήθηκε στην πόλη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος που βρέθηκε σε μία από τις σημαντικότερες περιοχές που με την μακραίωνη ιστορία της επηρέασαν τον πολιτισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ilber Ortayli γνώριζε για το χαλκιδικό αλφάβητο, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τον πρόγονο του λατινικού.
Κατά τη σύντομη παρουσία του στη Χαλκίδα, ο Τούρκος Πρύτανης ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο σε διάφορα αξιοθέατα της Χαλκίδας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τον θαυμασμό του για τις φυσικές ομορφιές της πόλης, κάλεσε δε τον Δήμαρχο να επισκεφθεί επίσημα, το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.