Τελευταίες Ειδήσεις

‘Αμεσα τις διαδικασίες για την κατοχύρωση της μοναδικής ποικιλίας αποξηραμένου σύκου Ταξιάρχη Εύβοιας δεσμέυστηκε ότι θα ξεκινήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Μετά από πρόταση της τοπικής επιχείρησης Ε. & Δ. Κόντος Α.Ε. και πρωτοβουλία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Μαυραγάνη, έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, του προαναφερόμενου Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μαυραγάνη, της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου και των ιδιοκτητών και υπευθύνων της εταιρείας Ε. & Δ. Κόντος Α.Ε. και
Τα βασικά θέματα που εξετάστηκαν στη σύσκεψη ήταν:
1) Η Κατοχύρωση ονομασίας της ποικιλίας του συγκεκριμένου σύκου, μοναδικής στη χώρα μας, με πανάρχαια προέλευση από τις περιοχές της Μικρασιατικής Ιωνίας.
2) Η ανάγκη ενίσχυσης των δραστηριοτήτων εκείνων που το Π.Ο.Π. Σύκο Ταξιάρχη θα αποκτήσει όλες τις διεθνώς απαιτούμενες προϋποθέσεις για τα αντίστοιχα προϊόντα. Όπως για παράδειγμα δίχτυα και υφάσματα συλλογής, προς αποφυγή επαφής του προϊόντος με το έδαφος, πλαστικά τελάρα συγκομιδής, θαλάμους θείωσης κ.α.
Από τον Υφυπουργό κ. Κόκκαλη ζητήθηκε να περιληφθούν τα παραπάνω στις επιλέξιμες δαπάνες των σχεδίων βελτίωσης. Μετά μάλιστα από τις πειστικές παρεμβάσεις του Ευβοιώτη υφυπουργού κ. Μαυράγανη, ο κ. Κόκκαλης δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων, αρχίζοντας άμεσα τις διαδικασίες.
ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Κασσιαμή, προκειμένου να επισπευσθεί η ένταξη των αιτημάτων στα νέα σχέδια βελτίωσης του Υπουργείου, που θα αρχίσουν να υποβάλλονται από τον Ιούνιο

Σχόλια (0)

Βαθμολογήθηκε 0 από 5 αστέρια βασισμένο σε 0 ψήφους
Δεν έχουν δημοσιευτεί σχόλια ακόμη

Αφήστε τα σχόλια σας

Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.