Τελευταίες Ειδήσεις

Ενοχλημένος από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα με τους βουλευτές που εισέπραξαν το έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβρη εμφανίσθηκε μέσα από το Star o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια Γιώργος Ακριώτης.


Ωστόσο οι αποκαλύψεις συνεχίζονται αφού μετά τον υπουργό Νίκο Τόσκα -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” – το βοήθημα πήρε ακόμη και ο ίδιος ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Θανάσης Μπακαλέξης, ο οποίος έχει μισθό 4.600 ευρώ.


Έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν δηλώσει - μέχρι σήμερα - πως έλαβαν την 13η σύνταξη. Εκτός του κ. Μπαλαούρα, που το επέστρεψε στο συνδικαλιστικό σωματείο της Τραπέζης της Ελλάδος όπου δούλευε, πρόκειται για τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, το Γιώργο Ντζιμάνη και το Γιώργο Ακριώτη.
Από τη Νέα Δημοκρατία τη «13η σύνταξη» έλαβαν οι Γεράσιμος Γιακουμάτος και Σάββας Αναστασιάδης.


Εκτιμάται ωστόσο πως οι βουλευτές που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, και άρα πήραν το βοήθημα είναι πολλοί περισσότεροι, τουλάχιστον 30, όμως ακόμα δεν έχουν δηλώσει δημοσίως πως το έλαβαν, και αν το επέστρεψαν - και πού.


Και ο Γιώργος Ακριώτης μιλώντας στα αναλυτικά γεγονότα του Star παραδέχτηκε πως δεν αντιλήφθηκε από την αρχή πως πιστώθηκε στο λογαριασμό του το βοήθημα των 300 ευρώ.

 

 

{media id=17355,layout=solo}

 


«Δεν υπήρξε σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση βουλευτών» αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για την καταβολή της «13ης σύνταξης» και σε βουλευτές.


«Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής παροχής, το Δεκέμβριο, σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών, οφείλεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χορήγησής της και βουλευτές οι οποίοι διαπίστωσαν την κατάθεση τέτοιων ποσών στους λογαριασμούς τους, τα επανακατέθεσαν σε λογαριασμούς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)» διαβεβαιώνει το υπουργείο.

Σχόλια (0)

Βαθμολογήθηκε 0 από 5 αστέρια βασισμένο σε 0 ψήφους
Δεν έχουν δημοσιευτεί σχόλια ακόμη

Αφήστε τα σχόλια σας

Ανάρτηση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.