fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

prosfyg2Σε ξενοδοχείο του δήμου της Ερέτριας μεταφέρονται αύριο Κυριακή 155 πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, πρόκειται για πρόσφυγες που διέμειναν στα νησιά και τώρα εισέρχονται στην ενδοχώρα.

Πρόκειται κυρίως για οικογένειες από Αραβικές χώρες και θα διαμείνουν στην περιοχή της Ερέτριας για δύο μήνες.

Είναι απ’ αυτούς που έχουν πάρει άσυλο και σε αυτό το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στο νησί θα πρέπει να προετοιμάσουν τα διαβατήριά τους για να φύγουν για τις χώρες που έχουν επιλέξει.

viber communities Συνδεθείτε στην ομάδα «Ενημέρωση STAR Κ.Ε.» στο Viber

Να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο που θα τους φιλοξενήσει είναι ένα απ’ αυτά που φέτος το καλοκαίρια δεν λειτούργησαν καθόλου.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της δηλώνει πως πληροφορήθηκε το γεγονός ξαφνικά και ότι έγινε σκόπιμα ώστε να δημιουργηθεί τετελεσμένο γεγονός. Επίσης, ο δήμος έχει επισημάνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι έχει ξεπεράσει το ποσοστό που του αναλογεί και είναι δυσανάλογο προς τον πληθυσμό του. Αύριο το πρωί στις 9,00 θα πραγματοποιήσουν συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στην είσοδο της Ερέτριας.

Επίσης ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε η   Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας,   η οποία επικροτεί και στηρίζει την απόφαση του Δήμου Ερέτριας, όσον αφορά την ΜΗ εγκατάσταση

μεταναστών στο Ξενοδοχείο Grand Blue.

Όπως επισημαίνεται η αθρόα εγκατάσταση μεταναστών σε 4 ξενοδοχειακές μονάδες της Ερέτριας, αποτελεί ταφόπλακα για τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και κατά επέκταση όλου του νησιού.

Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός:

Η αιφνίδια και παρά τα ερωτήματά μας μη διαψευθείσα είδηση της επικείμενης προσωρινής (;) εγκατάστασης σημαντικού αριθμού προσφύγων, στην καρδιά της τουριστικής ζώνης της πόλης της Ερέτριας, έρχεται με μια άστοχη, άδικη και όπως πάντα εν κρυπτώ ενέργεια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να προσθέσει ένα ακόμα δυσανάλογο φορτίο στην Περιφέρειά μας και δη στην ήδη επιβαρυμένη ΠΕ Εύβοιας.

Οι πολίτες της Εύβοιας και συνολικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχοντας επαναλαμβανόμενα σταθεί με ανθρωπιά και υπευθυνότητα απέναντι στους πρόσφυγες συνανθρώπους μας που βρίσκονται στη δεινή αυτή κατάσταση, αλλά και στους συμπολίτες μας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δέχονται σαν «ανταμοιβή» την άκριτη και άκρατη στοχοποίηση του τόπου τους.

Ζητούμε να ματαιωθεί άμεσα ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση των 300 προσφύγων στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα της Ερέτριας και να τηρηθεί εμπράκτως επιτέλους η περιβόητη αναλογικότητα για το σύνολο της Στερεάς Ελλάδας.

Η εμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στην Εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού προβλήματος με ανθρώπινη ευαισθησία, καλό είναι να μην εκλαμβάνεται ως παθητικότητα.

Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας

Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις του tvstar.gr

Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας μέσα από το digitalstar.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.