fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

spanos1Με καλές διαβεβαιώσεις από την πλευρά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ και των δύο υπουργών, Εργασίας και Ανάπτυξης, έφυγαν από την Αθήνα αυτοδιοικητικοί και βουλευτές που συναντήθηκαν μαζί τους μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις για προσωρινή αναστολή των μεταλλείων στο Μαντούδι.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κελαϊδίτης, ο δήμαρχος Λίμνης Μαντουδίου Αγ.Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, οι τρεις βουλευτές του νομού του κυβερνώντος κόμματος και οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Η δέσμευση που έλαβαν είναι ότι στόχος της εταιρείας είναι, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να συνεχίσει την επαναλειτουργία των μεταλλείων και να προσλάβει και πάλι το προσωπικό της.

 

Εκτάκτως στους Υπουργούς κκ. Βρούτση και Γεωργιάδη σήμερα οι κοινοβουλευτικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς (δελτίο τύπου περιφέρειας)

Έκτακτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 8 Μαΐου 2020, στην Αθήνα με τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ» για παύση της δραστηριότητάς της στην περιοχή Μαντουδίου της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, οι Βουλευτές Ευβοίας κκ. Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδιτης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης- Αγ. Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Γιώργος Τριάντης, Γιάννης Μουργιάς και Παναγιώτης Καραντζούδης.

Οι φορείς εξέφρασαν τους έντονους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για τις ανακοινωθείσες εξελίξεις και αιτήθηκαν την θεσμική και πολιτική πίεση της κυβέρνησης για την άρση αυτής της απόφασης και σε κάθε περίπτωση την προστασία των εργαζομένων και εν γένει του περιβάλλοντος της εταιρείας (εξωτερικοί συνεργάτες, προμηθευτές, κ.λ.π.).

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε να εξετάσει διεξοδικά το ζήτημα από πλευράς τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και εφ` όσον απαιτηθεί, να προκαλέσει τριμερή διάσκεψη εταιρείας – εργαζομένων και πολιτείας.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης κάλεσε άμεσα σε συνομιλία ανοικτής ακρόασης τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργο Περιστέρη, ο οποίος μετά από σχετικό αίτημα όλων των παρευρισκομένων φορέων δήλωσε ότι είναι στη βούληση της εταιρείας η κατά το δυνατόν άμεση επαναλειτουργία, με πρόσληψη κατά προτεραιότητα των σημερινών εργαζομένων που το επιθυμούν, όπως επίσης και για η λήψη ειδικής μέριμνας για τους συνεργαζόμενους εργολάβους, προμηθευτές και το προσωπικό τους. Προς αυτό το σκοπό, θα εκδώσει νέα ανακοίνωση η εταιρεία.

Οι φορείς ευχαρίστησαν τους κκ. Υπουργούς για την άμεση ανταπόκρισή τους, για το ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα της βορειοκεντρικής Εύβοιας.
Επιφυλάχθηκαν να παρακολουθήσουν ενεργά τις εξελίξεις και να συνεχίσουν να παρεμβαίνουν για οτιδήποτε μπορεί να αφορά:
- στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας από μεριάς εταιρείας
- στην τήρηση όσων ενδεχομένως συμφωνηθούν μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων
- στην εν γένει υποστήριξη των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας
- στην επαναλειτουργία της εταιρείας
- στη γενικότερη διασφάλιση της εργασίας και της οικονομίας της περιοχής.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.