STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

xrysostomΑπό την Κυριακή 9 έως και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Έρανος της Αγάπης της τοπικής Εκκλησίας της Χαλκίδας. Ενημερωτική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου, κου Χρυσοστόμου, θα αναγνωσθεί κατά την Θεία Λειτουργία των Κυριακών 2 και 9 Δεκεμβρίου και έχει, ως εξής:

«Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,
Έφθασε κι εφέτος ο ευλογημένος καιρός για να πραγματοποιήσουμε τον ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Αυτή την ευλογημένη «έξοδο» των εθελοντών και εθελοντριών της Τοπικής μας Εκκλησίας, για να συλλέξουν χρηματικές προσφορές των πιστών, οι οποίες θα δοθούν, εν συνεχεία, στους πτωχούς και τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Η πράξη αυτή φανερώνει αυτή την ίδια την χριστιανική μας ιδιότητα. Χριστιανός σημαίνει να είσαι του Χριστού. Και ο Χριστός έζησε μόνο για τους άλλους και καθόλου για τον εαυτό του. «Εαυτόν εκένωσεν» (Φιλ. 2, 7) και έδειξε με τον τρόπο αυτό, ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία όταν ξοδεύεται σε ατομική καλοπέραση, αλλά όταν μοιράζεται με τον άλλον και προσφέρεται χάριν του άλλου, έχοντας ως ύψιστο σκοπό και βαθύτατο νόημα της, την ανιδιοτελή αγάπη προς τον άλλο.

Ανιδιοτελής δεν είναι η αγάπη, που μέσα από την προσφορά στον άλλο μεταβάλλεται σε απλό όργανο ευχαριστήσεως του προσφέροντος, γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί κατάρα της εγωκεντρικής μας αναζητήσεως. Ανιδιοτελή αγάπη έχεις, όταν δίνεις το χέρι σου για να στηριχθεί κάποιος επάνω του, όχι για να πάρεις κάτι εσύ. Όταν αγαπάς τον άλλο για ό,τι ακριβώς είναι αυτός ο άλλος, όχι για δική σου ευχαρίστηση. Αυτή είναι η πραγματική χαρά, που έχει αξία πολύτιμη, αφού, τελικά, έτσι, διά της αγάπης, γράφεται ανεξίτηλα το όνομα του ανθρώπου στο Βιβλίο της Ζωής.

Ευλογημένα, λοιπόν, τα χέρια που προσφέρθηκαν και εμπιστεύθηκαν την Ιερά Μητρόπολή μας, στηρίζοντας τα έργα της φιλανθρωπίας, μέσω του Γενικού και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, καθώς και των ευαγών Ιδρυμάτων της, και της έδωσαν την δυνατότητα να δαπανήσει από 1ης Νοεμβρίου 2017 έως και 31ης Οκτωβρίου 2018 το ποσόν 1.827.620,47 €, υπέρ των πτωχών.

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιήσουμε τον φετινό ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, από την Κυριακή 9 έως και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Σας παρακαλώ θερμά να συνδράμετε όλοι στον Έρανο. Κανείς, παρακαλώ, να μην κλείσει την πόρτα στους προθυμοτάτους εθελοντές της αγάπης, οι οποίοι θα διατρέξουν και τους δρόμους των Ενοριών μας για να διακονήσουν τον ανθρώπινο πόνο.
Αγαπητά μου παιδιά,
Ευχαριστώντας, εκ των προτέρων, ένα έκαστον προσωπικώς για την όποια προσφορά σας, διατελώ,

Με πατρική στοργή και αγάπη
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»

Επιπλέον, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων στη Χαλκίδα, από τον Νοέμβριο 2017 έως και τον Οκτώβριο του 2018, βοήθησε 2.702 οικογένειες (753 περιπτώσεις με ενδύματα, 1.485 με τρόφιμα και 464 και με τα δύο, προσφέροντας συνολικά 30.429 είδη τροφίμων και 432 κιλά λάδι).
Η Τράπεζα Τροφίμων Λίμνης και Αγίας Άννας προσέφερε 6.400 είδη διατροφής, ενώ η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων του ΚΕΣΟ Ιστιαίας προσέφερε 800 κιλά τροφίμων και 24.000 τεμάχια ειδών ενδύσεως και παιχνιδιών σε 140 οικογένειες.
Τα Κοινωνικά Φαρμακεία – Ιατρεία Χαλκίδος και Ιστιαίας, βοηθούν τακτικά 344 ανέργους και ανασφαλίστους συνανθρώπους μας.
Παράλληλα, οι Ενορίες μας, προσέφεραν:
α) μέσα από τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία το ποσό των 168.770,00€ σε πτωχούς συνανθρώπους μας,
β) 610 μονάδες αίματος, σε ασθενείς αδελφούς, μέσω των εθελοντών αιμοδοτών,
γ) 731 μερίδες καθημερινό ζεστό φαγητό, από τα Ενοριακά Σπίτια Γαλήνης της Χαλκίδος και της Νέας Αρτάκης.
Παράλληλα, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε, σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια, ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, από τον Νοέμβριο 2017 έως και τον Οκτώβριο του 2018, απέδωσε φορολογία (φόρο μισθωμάτων 20%, φόρο ακίνητης περιουσίας (Φ.Α.Π.), φόρο επί κληρονομιών και δωρεών, τέλος χαρτοσήμου ενοικίων, ΕΝ.Φ.Ι.Α.) στο Κράτος, το ποσό των 51.396,02€.
Για όλα τα παραπάνω στοιχεία, έχει εκδοθεί ειδικό φυλλάδιο Απολογισμού, αφού ως Τοπική Εκκλησία έχουμε καθαρό πρόσωπο και καθαρά χέρια και γι' αυτό τολμάμε και ζητάμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει ποτέ, γιατί δεν νοιαζόμαστε για την τσέπη μας, αλλά γι' αυτούς τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκουν κουράγιο, απαντοχή και σημαντική βοήθεια στην πάντοτε φιλόξενη, φιλάνθρωπη και ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.