Τελευταίες Ειδήσεις

psarades10Τα λιγοστά αποθέματα σε ψάρια που έχει ο Ευβοϊκός κόλπος, η οικονομική δυσπραγία και η έλλειψη μέτρων ενίσχυσης του επαγγέλματος από την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή πολιτική τείνουν να εξαφανίσουν την παράκτια και μέση αλιεία στην Ελλάδα.

epimel1Για τις αρετές του γυναικείου φύλου και την σημαντικότητά τους μέσα στη σύγχρονη σκληρή πραγματικότητα μίλησαν γυναίκες που έχουν διαγράψει επαγγελματική πορεία σε διάφορες θέσεις.

Το Επιμελητήριο της Εύβοιας θέλησε ν’αναδείξει το θέμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Νέου Διαχρονικού Μουσείου Αρέθουσα.

Μεταξύ των προσκεκλημένων η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, Αγγελική Σίμωσι. Τριανταπέντε χρόνια εμπειρίας μετά από πολλή δουλειά στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και τώρα βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλήτερο νησί της χώρας την Εύβοια που διακρίνεται για το πλούσιο αρχαιολογικό υλικό που διαθέτει. Μάλιστα, χθες, ανακοίνωσε ότι σύντομα ολοκληρώνεται ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια των προθηκών του νέου Μουσείου.

Η Σοφία Οικονομάκου έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα θέματα υποστήριξης της γυναίκας σε πολλούς τομείς μέσα από το Εθνικό Επιμελητηριακό Δικτύο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

Ομιλητές επίσης ήταν ο Πέτρος Γίγας, η Μαρία Παπάζογλου και η Κατερίνα Θεοδώρου.

symbasioyx kathariot4Με σύνθημα «Διεκδικούμε τη δουλειά μας» οι παρατασιούχοι καθαριότητας του δήμου Χαλκιδέων βρίσκονται στα δικαστήρια με σκοπό να επαναπροσληφθούν.

perif ekdhl1Για τα μυστικά του ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ μίλησε σε επιχειρηματίες από την Εύβοια ο Αμερικανός καθηγητής Kurt F. Heiar από το Πανεπιστήμιο της Αιόβας που έχει πάρει το όνομα του Ευβοέα μεγιστάνα Τζον Παπατζόν.

node ekdhl1Ενημερώνουμε ότι οι Γραμματείες Παραγωγικών Τομέων και Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, με την υποστήριξη της ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας διοργανώνουν ανοικτή συνάντηση στη Χαλκίδα με θέμα: «Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα – επενδύουμε στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας».

ostraka1Πιάστηκε επ' αυτοφώρω από τους άνδρες του Λιμενικού Τμήματος Ερέτριας να αλιεύει παράνομα. Πρόκειται για επαγγελματία ψαρά, 41 ετών, ο οποίος βρισκόταν στην χερσαία ζώνη του λιμένα Ερέτριας, όταν εντοπίστηκε να έχει αλιεύσει 35 κιλά όστρακα του είδους στρείδια.

neroΧωρίς νερό είναι από νωρίς το πρωί οι περιοχές  του Μπαταργιά και της Αγίας Μαρίνας στη Χαλκίδα.

doppax1Από τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΠΠΑΧ), ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, που δίνει τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.