STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Θύμα απατεώνων έπεσε ηλικιωμένη στο χωριό Βουτύρο Ευρυτανίας.

Δυο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, την επισκέφτηκαν σπίτι όπου έμενε μόνη της. Της συστήθηκαν ως εφοριακός και λογίστρια της κόρης της , η οποία για να λάβει επιστροφή από την εφορία θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό.

Η 82χρονη τους πίστεψε και προθυμοποιήθηκε να πληρώσει. Οι δράστες όμως όταν κατάλαβα ότι στο σπίτι είχε περισσότερα χρήματα κατάφεραν να της αποσπάσουν περίπου 20 χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα αξίας.

Στη συνέχεια έφυγαν και με τον συνεργό τους που τους περίμενε έξω από το σπίτι, κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ηλικιωμένη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γαμπρό της για να τον ενημερώσει και όταν εκείνος κατάλαβε την απάτη, ενημέρωσε την αστυνομία.

Στήθηκαν μπλόκα στην περιοχή και λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να εντοπίσουν 3 ύποπτα άτομα που ταίριαζαν στις περιγραφές της 82χρονης, στην περιοχή του Προυσσού.

Η ηλικιωμένη αναγνώρισε τους δράστες που συνελήφθησαν.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν (3) ημεδαποί, μετά από ληστεία με τη μέθοδο της απάτης, σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε χωριό του Καρπενησίου Ευρυτανίας

Οι δύο εκ των δραστών (34χρονος – 36χρονη), προσέγγισαν αρχικά την ηλικιωμένη προσποιούμενοι τους λογιστές, με αποτέλεσμα να καταφέρουν με τη χρήση βίας, να της αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό

Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν στην περιοχή του Αγρινίου, (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που επέβαιναν οι ανωτέρω, μαζί με τον 54χρονο συνεργό τους, ο οποίος είχε το ρόλο του πληροφοριοδότη – τσιλιαδόρου

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 34χρονος & η 36χρονη, ενέχονται τουλάχιστον σε (2) απάτες και (1) απόπειρα απάτης, σε περιοχές της Φθιώτιδας στον Τυμφρυστό, την Ομβριακή Δομοκού και στη Χαλκίδα, όπου προσέγγισαν τα θύματά τους, προσποιούμενοι τους λογιστές, καθώς και τους υπάλληλους του Δήμου & της Εφορίας, αφαιρώντας τους κοσμήματα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τα οχήματα των δραστών, που χρησιμοποιούσαν για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, χρηματικό ποσό και (3) κινητά τηλέφωνα

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη συναφών και άλλων αδικημάτων

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, θα προγραμματίσει εκ νέου διαλέξεις για την προστασία και ενημέρωση ηλικιωμένων, για την αποφυγή κλοπών και περιστατικών εξαπάτησης

Συνελήφθησαν, προχθές (12-09-2018) το μεσημέρι στην περιοχή του Αγρινίου, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 36 και 54 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία με τη μέθοδο της απάτης.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα άμεσης κινητοποίησης και επιστάμενων αναζητήσεων που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας [Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου & της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. αυτού, Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου & Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.)], με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας (Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου και Τμήμα Άμεσης Δράσης Αγρινίου, με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αυτού). Ειδικότερα οι δύο εκ των δραστών, 34χρονος & 36χρονη, προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή στην οικία της, σε χωριό του Καρπενησίου, προσποιούμενοι ότι είναι λογιστές και με το πρόσχημα ότι γνωρίζουν την κόρη τους και θέλουν να τακτοποιήσουν υπόθεσή της, ζήτησαν χρήματα για την πληρωμή σχετικού παραβόλου.

Η ηλικιωμένη αρχικά πεπεισμένη από τα λεγόμενα τους, εισήλθε στην οικία της με σκοπό να τους δώσει το ζητούμενο χρηματικό ποσό, πλην όμως αντιλαμβανόμενη ότι την ακολούθησαν οι δράστες και τη στιγμή που προσπάθησε να τηλεφωνήσει στην κόρη της για επιβεβαίωση, εκείνοι κατάφεραν να της αποσπάσουν με τη χρήση βίας, ένα κουτί που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, οι ανωτέρω εντοπίσθηκαν μαζί με τον 54χρονο συνεργό τους, ο οποίος επέβαινε σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε, εκτελούσε χρέη πληροφοριοδότη – τσιλιαδόρου, με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση της παράνομης δράσης τους.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, προέκυψε η εμπλοκή του 34χρονου & της 36χρονης, σε τουλάχιστον δύο (2) απάτες και μία (1) απόπειρα απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν από τις αρχές του έτους, σε περιοχές της Φθιώτιδας (Τυμφρηστός, Ομβριακή Δομοκού) και στη Χαλκίδα Ευβοίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, ερευνάται και η εμπλοκή του 54χρονου συνεργού τους.

Σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, τα θύματα που επέλεξαν ήταν ηλικιωμένες γυναίκες, ενώ τις προσέγγισαν με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές, καθώς και υπάλληλοι του Δήμου και της Εφορίας, αφαιρώντας τους διάφορα κοσμήματα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα οχήματα των δραστών, ως μέσα για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, χρηματικό ποσό, (3) κινητά τηλέφωνα και διάφορα άλλα αντικείμενα, για τα οποία διερευνάται η προέλευσή τους.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη απατών και ληστειών, καθώς και άλλων αδικημάτων (υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων κ.α.).

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας και παραπέμφθηκαν προκειμένου να απολογηθούν σήμερα, στον κ. Ανακριτή Ευρυτανίας.

Γίνεται μνεία ότι, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, στον καθημερινό αγώνα που κάνει για την εξάλειψη το εν λόγω φαινομένων και προκειμένου να ενημερωθούν πάλι οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και οι οικείοι τους, για την αποφυγή κλοπών και περιστατικών εξαπάτησης, θα προγραμματίσει εκ νέου διαλέξεις για την προστασία και την ενημέρωση τους.

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.