Τελευταίες Ειδήσεις

ti simainoun gia aforologito suntakseis ta metra twn 36 dis 1 

Στην ελληνική πλευρά βρίσκεται το «μπαλάκι» για την προώθηση των διαπραγματεύσεων μετά τις επαφές Τσακαλώτου-Χουλιαράκη στις Βρυξέλλες με τον Γερούν Νταισεμπλουμ και τους εκπροσώπους των θεσμών. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση –ύστερα από τις «συλλογικές διαδικασίες» στις οποίες αναφέρθηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών- θα πρέπει να απαντήσει αν αποδέχεται την προκαταβολική θεσμοθέτηση μέτρων καθώς αυτή η απάντηση θα ανοίξει και τον δρόμο για την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Η απάντηση δεν είναι εύκολη καθώς η κυβέρνηση πρέπει να μετακινηθεί από το «ούτε ένα ευρώ μέτρα μετά το 2018» στο «λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα έως και 3,6 δις. ευρώ για να εξασφαλίσουμε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κέντρικής Τράπεζας και την προοπτική λήψης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη διευθέτηση του χρέους».

Η δυσκολία φάνηκε και στις δηλώσεις αλλά και στις διαρροές που έγιναν μετά τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες. Ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup μιλούσε για σαφή πρόοδο και για προοπτική επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε, κυβερνητικοί παράγοντες δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους για το περιεχόμενο του «πακέτου» που καλείται να νομοθετήσει η Ελλάδα έως και προληπτικά.

Για να συγκεντρωθούν 3,6 δις. ευρώ θα πρέπει:

1. Να μειωθεί η έκπτωση φόρου από τα 1900 ευρώ που είναι σήμερα στα 1300 ευρώ κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι εργαζόμενος με μισθό 600 ευρώ τον μήνα, θα χάσει έναν ολόκληρο μισθό

2. Να περιοριστεί αισθητά η προσωπική διαφορά στους σημερινούς συνταξιούχους κάτι που θα επιφέρει μείωση εισοδήματος ακόμη και άνω του 15-20%. Ειδικά για τους συνταξιούχους το χτύπημα θα είναι διπλό καθώς εκτός από τη μείωση του εισοδήματος θα υποστούν ζημιά και από τον περιορισμό της έκπτωσης φόρου.

Εκτός από το να στρέφει τα πυρά της ειδικά κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η ελληνική πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει ποιο είναι το περιεχόμενο του «πακέτου» που καλείται να περάσει από τη Βουλή. Η συμβιβαστική πρόταση που φέρεται να συζητήθηκε την Παρασκευή, προβλέπει τον «τεμαχισμό» των μέτρων αλλά και την θέσπιση αντισταθμιστικών μέτρων σε μια προσπάθεια να πειστεί όχι τόσο η κοινή γνώμη όσο η... κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Έτσι, από το σύνολο των μέτρων ύψους 3,6 δις. ευρώ, ζητείται η «εδώ και τώρα» νομοθέτηση του μισού πακέτου με τη λογική της ψήφισης συγκεκριμένων μέτρων. Για το υπόλοιπο πακέτο, γίνεται δεκτός ο «εξειδικευμένος κόφτης» που ήθελε να περάσει και η ελληνική πλευρά ενώ γίνεται επίσης δεκτό ότι σε περίπτωση υπέρβασης των πλεονασμάτων, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί αυτομάτως να προχωρήσει σε μειώσεις φορολογικών συντελεστών ειδικά στον ΕΝΦΙΑ και στον ΦΠΑ.

Ουσιαστικά, η ελληνική πλευρά έχει δύο 24ωρα στη διάθεσή της για να απαντήσει αν θέλει να προλάβει το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Η πλήρης συμφωνία, θεωρείται πλέον εξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς απαιτούμενη προϋπόθεση είναι το stuff level agreement που συντάσσει το κουαρτέτο. Ανοικτό όμως είναι το ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup πριν τις Ολλανδικές εκλογές.

 

Πηγή : thetoc.gr

comments powered by Disqus
×
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

1.    Η «STAR Α.Ε.», Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στο 4οχλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, (εφεξής καλούμενη Διοργανώτρια), διοργανώνει διαγωνισμό, σύμφωνα με την κατωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, όπου θα διανεμηθούν δώρα μέσω κληρώσεως. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω των ιστοσελίδων του σταθμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr.

2.    Δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να αποκτήσουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα. (στο εξής οι «Δικαιούμενοι Συμμετοχής ή Συμμετέχοντες»). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη γονικής συγκατάθεσης. Αποκλείονται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη STAR Α.Ε., τα μέλη της οικογένειας τους καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας.

3.    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Οποιοσδήποτε, Δικαιούμενος Συμμετοχής, που εισέρχεται στις διευθύνσεις www.tvStar.gr και www.starsports.gr,  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση για τα δώρα, εφόσον κάνει:
•    Like στη σελίδα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο facebook
•    Like στη δημοσίευση και
•    Share (κοινοποίηση) της δημοσίευσης στο χρονολόγιό του.

4.    Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από κλήρωση, μέσω της πλατφόρμας random.org, μεταξύ των εγκύρων συμμετοχών, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του.

5.    Τα δώρα είναι προσωπικά, ανεπίδεκτα μεταβιβάσεως και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

6.    Οι τυχεροί/τυχερές θα ενημερώνονται από τη δημοσίευση των ονομάτων που θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του διαγωνισμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr. Οι βεβαιώσεις για τα δώρα θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλου σχετικού αποδεικτικού, από τα γραφεία της STAR Α.Ε.
(Πληροφορίες: 22310 46725 /  Καθημερινά: 12:30 – 13:30 & 19:00 – 20:00) 

7.    Οι τυχεροί/τυχερές θα πρέπει να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τα δώρα  τους εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των ονομάτων. Μετά το πέρας των επτά (7) ημερών το δώρα θα παραλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Ομοίως, σε περίπτωση που δεν επαληθευτεί η εγκυρότητα της συμμετοχής του νικητή.

8.    Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των τυχερών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβεί σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος. Οι συμμετέχοντες, δια της υποβολής δήλωσης συμμετοχής συναινούν ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα για τη δημοσίευση του ονόματός τους ή για τη χρήση του σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Αναφορικά με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί από τη Διοργανώτρια απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα απολύτως λόγο παρά μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το email των συμμετεχόντων για την αποστολή ενημερωτικού υλικού που αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, ή σχετικές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να διεξαγάγει η ίδια. Η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (Νόμος περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

9.    Η Διοργανώτρια τηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κλήρωσης ή να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατά την κρίση της, να παρατείνει ή να συντομεύσει τη διάρκεια του, ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της Ενέργειας και χωρίς προειδοποίηση, με την δημοσίευση νεότερης ανακοίνωσης στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Οι ως άνω τροποποιήσεις θα είναι δεσμευτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

10.    Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου τους, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: προσβολή από ιούς υπολογιστών, παράνομη ενέργεια ή επέμβαση, απάτη, τεχνικά προβλήματα, επηρεάζεται προσωρινώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού.

11.    Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση ή απόπειρα τροποποίησης των όρων του παρόντος, με σκοπό κυρίως την τροποποίηση ή αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή την επιρροή με αυτοματοποιημένο ή αθέμιτο μέσο της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή του καθορισμού του νικητή. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος συμμετέχων έχει αναδειχθεί νικητής παραβιάζοντας τους όρους του παρόντος, με απατηλά μέσα, δεν θα του απονεμηθεί το δώρο του ή θα απώλυται αυτοδικαίως κάθε δικαίωμα κατοχής του, η δε Διοργανώτρια στην περίπτωση αυτή επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της εναντίον του εν λόγω συμμετέχοντα.

12.    Οι παρόντες όροι θα είναι ανηρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, που διατηρεί η διοργανώτρια στο διαδίκτυο.

13.    Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν ανεπιφύλακτα αποδεχθεί και συμφωνήσει με τους δεσμευτικούς αυτούς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις. Κάθε επιπλέον ανακοίνωση με οδηγίες για την συμμετοχή, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr ή www.starsports.gr από την Διοργανώτρια και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτών των όρων.

14.    Η συμμετοχή στην κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

×
×
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.